Εξαντλητική μελέτη της γερμανικής θνησιμότητας διαπιστώνει ότι...
... οι υπερβολικοί θάνατοι συσχετίζονται στενά με τον μαζικό εμβολιασμό
*του eugyppius*
“Η υπερβολική θνησιμότητα στη Γερμανία 2020–2022” είναι μια προέκδοση από τον Christof Kuhbandner (ψυχολόγο στο Regensburg) και τον Matthias Reitzner (στατιστικολόγο στο Osnabrück) που εφαρμόζει εξελιγμένη αναλογιστική ανάλυση στα δημόσια διαθέσιμα δεδομένα θνησιμότητας από κάθε αιτία που παρέχει η γερμανική κυβέρνηση. Αποδεικνύεται ότι όταν λαμβάνετε υπόψη τις ιστορικές τάσεις θνησιμότητας, ο ιός δεν φαίνεται πλέον τόσο επικίνδυνος και τα εμβόλια δεν φαίνονται πλέον τόσο σπουδαία.
Από την περίληψη:
Το 2020, ο παρατηρούμενος αριθμός θανάτων ήταν κοντά στον αναμενόμενο αριθμό σε σχέση με την εμπειρική τυπική απόκλιση. Αντίθετα, το 2021, ο παρατηρούμενος αριθμός θανάτων ήταν δύο εμπειρικές τυπικές αποκλίσεις πάνω από τον αναμενόμενο αριθμό. Η υψηλή υπερβολική θνησιμότητα το 2021 οφειλόταν σχεδόν αποκλειστικά στην αύξηση των θανάτων στις ηλικιακές ομάδες μεταξύ 15 και 79 ετών και άρχισε να συσσωρεύεται μόνο από τον Απρίλιο του 2021 και μετά. Παρόμοιο πρότυπο θνησιμότητας παρατηρήθηκε για τις θνησιγένειες με αύξηση περίπου 11% το δεύτερο τρίμηνο του 2021.
Κάτι πρέπει να συνέβη τον Απρίλιο του 2021 που οδήγησε σε ξαφνική και διαρκή αύξηση της θνησιμότητας στις ηλικιακές ομάδες κάτω των 80 ετών, αν και μέχρι τότε δεν είχαν παρατηρηθεί τέτοιες επιπτώσεις στη θνησιμότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.
Αυτό που συνέβη τον Απρίλιο του 2021 ήταν η αρχή του μαζικού εμβολιασμού σε όλη τη Γερμανία.
Ακολουθεί μια επισκόπηση του ελλείμματος ή της υπέρβασης θνησιμότητας ανά ηλικιακή κατηγορία:
Όπως έχω πει πολλές φορές, ο πρώτος χρόνος της γερμανικής πανδημίας ήταν ένα απολύτως τίποτα, χωρίς αυξημένη τάση θνησιμότητας, εκτός από τις παλαιότερες ομάδες, εν συντομία, τον Δεκέμβριο. Το 2021, ωστόσο, το Έτος Μέγιστου Εμβολιασμού, οι συγγραφείς υπολογίζουν σχεδόν 32.000 υπερβολικούς θανάτους. Η θνησιμότητα αυξήθηκε γενικά, ειδικά στους νέους, με τους σαραντάρηδες να έχουν 9% περισσότερους θανάτους από το αναμενόμενο.
Ακολουθούν τα ίδια σχήματα σε απεικόνιση:
Απλώς κοιτάζοντας αυτό το γράφημα του 2021, μπορείτε να πείτε ότι κάτι δεν πάει καλά εδώ. Αν είναι ο ιός που σκοτώνει όλους αυτούς, γιατί είναι πιο κακός με τους ανθρώπους στα 40 τους; Πώς αφήνει σχετικά αλώβητους τους γηραιότερους Γερμανούς;
Οι συγγραφείς παρέχουν επίσης μια ανάλυση μήνα προς μήνα για την ηλικιακή ομάδα 15-59:
Σημειώνουν ότι “Η σημαντική πλεονάζουσα θνησιμότητα τον Δεκέμβριο του 2020 συνεχίζεται ελαφρώς τον Ιανουάριο του 2021 και στη συνέχεια αντισταθμίζεται ως επί το πλείστον μέχρι τον Μάρτιο του 2021. Δηλαδή, μέχρι τα τέλη Μαρτίου, η σωρευτική υπερβολική θνησιμότητα ήταν κοντά στο μηδέν”. Αυτοί είναι που η βιομηχανία κηδειών θα αποκαλούσε θανάτους “τραβηγμένους προς τα εμπρός”. Στη Γερμανία, ο ιός σκοτώνει κυρίως ανθρώπους που ούτως ή άλλως πρόκειται να πεθάνουν, με αποτέλεσμα οι αυξήσεις της θνησιμότητας να ακολουθούνται από την εξισορρόπηση των ελλειμμάτων θνησιμότητας.
Οι συγγραφείς συνεχίζουν:
Τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2021, παρατηρείται σημαντική αύξηση της υπερβολικής θνησιμότητας, ακολουθούμενη από μείωση μέχρι τον Αύγουστο. Ωστόσο… η αύξηση της υπερβολικής θνησιμότητας τον Απρίλιο και τον Μάιο δεν αντισταθμίζεται. Τον Σεπτέμβριο υπάρχει και πάλι σημαντική υπερβάλλουσα θνησιμότητα, η οποία αυξάνεται τον Νοέμβριο και υπερδιπλασιάζεται τον Δεκέμβριο του 2021.
Η αύξηση του Απριλίου συμπίπτει προφανώς με την κυκλοφορία του εμβολίου, ενώ η φθινοπωρινή αύξηση ευθυγραμμίζεται αρκετά καλά με την ενισχυτική εκστρατεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δόση 2 δεν φαίνεται τόσο επικίνδυνη όσο η δόση 1 ή 3 και ότι το σήμα θνησιμότητας συσχετίζεται πολύ στενά με την ημερομηνία του εμβολιασμού. Μόλις σταματούν οι εμβολιασμοί, οι υπερβολικοί θάνατοι υποχωρούν.
Όσον αφορά τα άτομα 60 ετών και άνω, υπάρχουν δύο διακριτές τάσεις: Η αύξηση της θνησιμότητας συμπίπτει, πάλι, με τη μαζική χορήγηση των δόσεων 1 και 3 στην ομάδα 60-79 και τίποτα το ιδιαίτερο στην ομάδα των 80+:
Τα εμβόλια προφανώς κάνουν το μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς τους προκαλώντας δυσμενείς ανοσολογικές αντιδράσεις και επομένως είναι σχετικά ασφαλή στους πολύ ηλικιωμένους, οι οποίοι έχουν ασθενέστερο ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό καθιστά το βραχίονα 80+ χρήσιμο έλεγχο, καθώς είναι ο πιο ευαίσθητος στη θνησιμότητα που προκαλείται από ιούς και ο λιγότερο ευαίσθητος στη θνησιμότητα που σχετίζεται με τα εμβόλια.
Έτσι, σε όποιον αντιτάσσει ότι είναι πραγματικά η αιχμή των κρουσμάτων του Απριλίου που κάνει τα εμβόλια να φαίνονται άσχημα εδώ ή ότι η Delta προκαλεί αυτά τα προβλήματα το φθινόπωρο, η αντίρρηση είναι απλή: Οι ηλικιωμένοι δεν πεθαίνουν τον Απρίλιο ή τον Σεπτέμβριο του 2021, μόνο οι νέοι. Τι σκοτώνει κυρίως τους νέους και γλιτώνει κυρίως τους μεγάλους; Η απάντηση δεν είναι ο SARS-COV-2…
Όπως σημειώνουν οι συγγραφείς:
Το ίσως πιο εκπληκτικό γεγονός είναι ότι το 2021 παράγει σε όλες τις ηλικιακές ομάδες σημαντική αύξηση θνησιμότητας, η οποία έρχεται σε έντονη αντίθεση με την προσδοκία ότι ο εμβολιασμός θα μειώσει τον αριθμό των θανάτων από COVID-19. Η μόνη εξαίρεση είναι η τελευταία ηλικιακή ομάδα [80+]… Ωστόσο, κατά την ερμηνεία αυτού του ευρήματος, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι υπήρχε τεράστιο έλλειμμα θνησιμότητας το 2019 και μέχρι τον Οκτώβριο του 2020, το οποίο αντισταθμίστηκε τον Νοέμβριο [και] Δεκέμβριο του 2020 και τον Ιανουάριο του 2021.
Γίνεται πολύ δύσκολο να αμφιβάλλουμε ότι η υπερβολική θνησιμότητα του 2021 σχετίζεται με τα εμβόλια, όταν συγκρίνουμε τη σχετική χρονολογία θανάτων και τον μαζικό εμβολιασμό:
Υπάρχουν επίσης πιο συγκεκριμένες συσχετίσεις θνησιμότητας ανά ηλικιακή κατηγορία. Έτσι, οι συγγραφείς σημειώνουν ότι η “περαιτέρω υπόδειξη” ότι τα εμβόλια εμπλέκονται σε αυτούς τους θανάτους, “είναι το γεγονός ότι η ηλικιακή ομάδα 0-29 έχει κορύφωση στην υπερβολική θνησιμότητα τον Ιούνιο του 2021 αντί για τον Απρίλιο του 2021”, ακριβώς όταν αυτές οι νεότερες κοόρτες έκαναν ουρά για την πρώτη τους δόση.
Ένα τελευταίο ενδιαφέρον εύρημα σχετίζεται με τη σχέση μεταξύ των επίσημων αριθμών θανάτων από τον κορωνοϊό και της υπερβολικής θνησιμότητας. Κανείς δεν θα εκπλαγεί αν μάθει ότι ο αριθμός των νεκρών από τον SARS-COV-2 είναι εξαιρετικά διογκωμένος, αλλά τα μοτίβα της ηλικιακής κοόρτης είναι ενδιαφέροντα:
Τα επίσημα στοιχεία είναι πιο ακριβή για τα άτομα ηλικίας 60 και 70 ετών. Για άτομα άνω των 80 ετών, είναι σχεδόν εντελώς ανούσια. Αυτή η ομάδα είδε λιγότερους από 20.000 υπερβολικούς θανάτους σε δυόμισι χρόνια κορωνοϊού, ενώ ο επίσημος αριθμός θανάτων της πλησιάζει τις 100.000.
Δεν είναι περίεργο που τίποτα – ούτε τα lockdown, ούτε τα εμβόλια, ούτε οι μάσκες, ούτε όλα τα τεστ στον κόσμο – δεν μπορεί να μειώσει τη θνησιμότητα από κάθε αιτία στη Γερμανία.
Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που σκοτώνει ο ιός είναι ούτως ή άλλως στα πρόθυρα του θανάτου και αν τους γλιτώσετε από τον θάνατο από τον SARS-COV-2, θα πεθάνουν από κάτι άλλο τον επόμενο μήνα…