Το "Global Intelligence Collecting AI" του WEF θέλει να διαγράψει ιδέες από τις αναρτήσεις του Διαδικτύου...
Είστε "άτακτοι" στο GETTR; Πείτε αντίο στον λογαριασμό σας στο TWITTER...
*του Igor Chudov*
Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ αρχίζει να ανησυχεί λίγο. Οι μη εγκεκριμένες απόψεις γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς και οι διαδικτυακοί λογοκριτές δεν μπορούν να συμβαδίσουν με εκατομμύρια ανθρώπους που γίνονται πιο ευαισθητοποιημένοι και πιο μαχητικοί. Οι μηχανές λογοκρισίας που χρησιμοποιούν οι πλατφόρμες του Διαδικτύου, αποδείχθηκαν αρκετά ανόητες και ανίκανες. Ο κόσμος τολμά να διαμαρτυρηθεί ακόμη και για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, κάτι που είναι προφανώς εντελώς απαράδεκτο…
Έτσι, η συγγραφέας του WEF, Inbal Goldberger, βρήκε μια λύση: προτείνει τη συλλογή πληροφοριών εκτός πλατφόρμας από "εκατομμύρια πηγές" για κατασκοπεία ανθρώπων και νέων ιδεών και στη συνέχεια, συγχώνευση αυτών των πληροφοριών για "αποφάσεις αφαίρεσης περιεχομένου" που αποστέλλονται στις "πλατφόρμες Διαδικτύου”.
Για να ξεπεραστούν τα εμπόδια των παραδοσιακών μεθοδολογιών ανίχνευσης, προτείνουμε ένα νέο πλαίσιο: αντί να βασιζόμαστε στην τεχνητή νοημοσύνη για τον εντοπισμό σε κλίμακα και στους ανθρώπους για την επανεξέταση των περιπτώσεων αιχμής, μια προσέγγιση που βασίζεται σε νοημοσύνη είναι ζωτικής σημασίας.
Με τη μεταφορά της νοημοσύνης που επιμελείται ο άνθρωπος, πολλών γλωσσών, εκτός πλατφόρμας σε σύνολα μάθησης, η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορεί στη συνέχεια να ανιχνεύει διαφοροποιημένες, πρωτότυπες καταχρήσεις σε κλίμακα, προτού φτάσουν σε επικρατούσες πλατφόρμες. Η συμπλήρωση αυτής της πιο έξυπνης αυτοματοποιημένης ανίχνευσης με ανθρώπινη τεχνογνωσία για την επανεξέταση περιπτώσεων αιχμής και τον εντοπισμό ψευδών θετικών και αρνητικών και στη συνέχεια τροφοδοσία αυτών των ευρημάτων σε σετ εκπαίδευσης, θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε τεχνητή νοημοσύνη με εμπεριεχόμενη ανθρώπινη νοημοσύνη. Αυτό το πιο έξυπνο AI γίνεται πιο περίπλοκο με κάθε απόφαση διαχείρισης, επιτρέποντας τελικά την σχεδόν τέλεια ανίχνευση, σε κλίμακα.
Περί τίνος πρόκειται? Τι είναι νέο;
Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η λογοκρισία αυτές τις μέρες είναι ότι κάθε διαδικτυακή πλατφόρμα, όπως το Twitter, έχει τη δική της ομάδα συντονισμού και μια μηχανή λήψης αποφάσεων. Το Twitter εξετάζει μόνο τα tweets από οποιονδήποτε συγκεκριμένο χρήστη του Twitter, όταν αποφασίζει εάν θα διαγράψει τυχόν tweets ή αν θα αναστείλει τους συντάκτες τους. Οι συντονιστές του Twitter ΔΕΝ κοιτάζουν το Gettr ή άλλους εξωτερικούς ιστότοπους.
Έτσι, για παράδειγμα, ο χρήστης @JohnSmith12345 μπορεί να έχει λογαριασμό Twitter και να συμμορφώνεται στενά με τους κανόνες του Twitter, αλλά ταυτόχρονα να έχει έναν λογαριασμό Gettr όπου θα δημοσιεύει μηνύματα κατά των εμβολίων. Το Twitter δεν θα μπορούσε να αναστείλει τον λογαριασμό του @JohnSmith12345. Αυτό δεν είναι πλέον αποδεκτό από το WEF, επειδή θέλουν να φιμώσουν ανθρώπους και ιδέες, όχι μεμονωμένα μηνύματα ή λογαριασμούς.
Αυτό εξηγεί γιατί το WEF πρέπει να προχωρήσει πέρα από τις μεγάλες πλατφόρμες του Διαδικτύου, προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες για ανθρώπους και ιδέες παντού αλλού. Μια τέτοια προσέγγιση θα τους επέτρεπε να γνωρίζουν καλύτερα ποιο πρόσωπο ή ιδέα να λογοκρίνουν — σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες ταυτόχρονα.
Θέλουν να συλλέγουν πληροφορίες από “εκατομμύρια πηγές” και να εκπαιδεύουν τα “συστήματα τεχνητής νοημοσύνης” τους να εντοπίζουν σκέψεις που δεν τους αρέσουν, να λαμβάνουν αποφάσεις αφαίρεσης περιεχομένου που δίνεται σε πλατφόρμες όπως το Twitter, το Facebook και ούτω καθεξής. Αυτή είναι μια σημαντική αλλαγή από το status quo κάθε πλατφόρμας που αποφασίζει τι θα κάνει με βάση τα μηνύματα που δημοσιεύονται μόνο στη συγκεκριμένη πλατφόρμα.
Για παράδειγμα, εκτός από την εξέταση του προφίλ μου στο Twitter, η προτεινόμενη τεχνητή νοημοσύνη του WEF θα εξετάσει επίσης το προφίλ μου στο Gettr και στη συνέχεια θα έπαιρνε μια “έξυπνη απόφαση” να με αφαιρέσει αμέσως από το Διαδίκτυο. Είναι κάπως απλούστευση, γιατί θέλουν επίσης να αναζητήσουν ιδέες και όχι μόνο άτομα αλλά, ωστόσο, η αναζήτηση της λανθασμένης σκέψης γίνεται παγκοσμιοποιημένα.
Αυτό ακούγεται σαν μια τρελή θεωρία συνωμοσίας από την κόλαση: το WEF συλλέγει πληροφορίες για όλους από παντού και στη συνέχεια λέει σε όλες τις πλατφόρμες ποιες αναρτήσεις να αφαιρέσουν, με βάση μια παγκόσμια μηχανή AI λήψης αποφάσεων που βλέπει τα πάντα και μπορεί να προσδιορίσει μεμονωμένα άτομα και ιδέες πέρα από κάθε δεδομένη πλατφόρμα.
Αν κάποιος παλιότερα έλεγε ότι θα γίνει κάτι τέτοιο, μάλλον θα πίστευα ότι αυτό το άτομο είναι τρελό. Ακούγεται σαν μια αρρωστημένη τεχνολογική φαντασίωση. Δυστυχώς, αυτά τα τρελά πράγματα είναι αληθινά, βρίσκονται σε μια πρόταση ατζέντας του WEF που είναι επίσημα αναρτημένη στην ενότητα "WEF Agenda" του ιστότοπού τους. Και το WEF δεν παίζει...
“Δεν θα έχεις φωνή και θα είσαι ευτυχισμένος”! Εκτός και αν ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ όσο είναι ακόμα καιρός…