*των Tom Jefferson & Carl Heneghan*
Ας ξεκινήσουμε με την πρώτη ερώτηση: τι εννοούν χρησιμοποιώντας τη λέξη “γρίπη”;
Η "γρίπη", θα μπορούσε να σημαίνει οτιδήποτε και χρησιμοποιείται επίτηδες από εκείνους που ξέρουν καλύτερα να μπερδεύουν και να συσκοτίζουν και από τους αδαείς, επειδή δεν γνωρίζουν καλύτερα. “Γρίπη” σημαίνει συνήθως μια οξεία αναπνευστική λοίμωξη με τα συνοδά επακόλουθά της. Ωστόσο, η λέξη “γρίπη” που χρησιμοποιείται με αυτή την έννοια είναι σύνδρομο, όχι ασθένεια. Εδώ είναι η διαφορά:
Ο ασθενής Α αναφέρει ένα ιστορικό 3 ημερών με πυρετό, βήχα, πόνους και κόπωση. Λέγεται στον Α να ξεκουραστεί στο σπίτι και να πάρει ένα αντιπυρετικό. Αυτό είναι σύνδρομο. Ας το ονομάσουμε ασθένεια που μοιάζει με γρίπη ή ILI.
Ο ασθενής Β αναφέρει ιστορικό 3 ημερών με πυρετό, βήχα, πόνους και κόπωση. Ο γενικός ιατρός ή η νοσοκόμα είτε κάνει ένα ράπιντ τεστ, είτε παίρνει έναν στυλεό και τον στέλνει στο εργαστήριο. Λέγεται στον Β να ξεκουραστεί στο σπίτι και να πάρει αντιπυρετικό. Ανάλογα με το τεστ που πραγματοποιήθηκε, το αποτέλεσμα επιστρέφει θετικό για τον ιό της μποκαΐας λίγο αργότερα. Πρόκειται για μια οξεία αναπνευστική λοίμωξη από τον bocavirus, μια συγκεκριμένη ασθένεια.
Ο bocavirus είναι μέλος του γαλαξία των αναπνευστικών ιών. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον bocavirus στο παράδειγμά μας με μια μακρά λίστα παραγόντων. Η ουσία είναι μία. Μπορεί να υπάρχουν ένας ή πολλοί παράγοντες στο παιχνίδι. Ο πιο δημοφιλής “σύντροφος” φαίνεται να είναι ο ρινοϊός, αλλά η κυκλοφορία οποιουδήποτε παράγοντα αυξάνεται και μειώνεται με τους μήνες, όπως δείχνουν τα στιγμιότυπά μας.
Ο ασθενής Γ αναφέρει ιστορικό 3 ημερών πυρετού, βήχα, πόνων και κόπωσης. Ο γενικός ιατρός ή η νοσοκόμα είτε κάνει ένα ράπιντ τεστ, είτε παίρνει έναν στυλεό και τον στέλνει στο εργαστήριο. Λέγεται στον Γ να ξεκουραστεί στο σπίτι και να πάρει ένα αντιπυρετικό. Λίγο αργότερα, το αποτέλεσμα επιστρέφει αρνητικό, ανάλογα με το τεστ που έγινε. Αυτό, πάλι, είναι ένα σύνδρομο, ένα επεισόδιο ILI χωρίς προφανή αιτία.
Στα μέσα ενημέρωσης και στην πολιτική γλώσσα, οι A+B+Γ συνήθως συγκεντρώνονται στη γρίπη. Ωστόσο, μέσα σε αυτή τη νεφελώδη επικοινωνία, εάν το μήνυμα είναι “κάντε κάτι συγκεκριμένο”, τότε η γρίπη διαχωρίζεται από τους Α και Γ, επειδή είναι η μόνη οξεία αναπνευστική λοίμωξη με ένα καλά καθιερωμένο πρόγραμμα εμβολιασμού και αδειοδοτημένα φάρμακα που ονομάζονται αντιιικά. Ωστόσο, οι πολιτικοί, τα μέσα ενημέρωσης και οι αδαείς άνθρωποι μπορεί να εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τη λέξη “γρίπη” ως συνώνυμη με τη γρίπη.
Την επόμενη φορά, λοιπόν, ακούστε προσεκτικά πώς χρησιμοποιείται η λέξη γρίπη και αρχίστε να κάνετε ερωτήσεις τόσο απλές όπως: Τι εννοείτε με το "γρίπη";
Τον Φεβρουάριο, ρωτήσαμε τους αναγνώστες μας εάν μπορούσαν να εντοπίσουν τις συνέπειες της δημόσιας χρήσης της λέξεως - προπετάσματος καπνού “γρίπη”.
Εδώ λοιπόν είναι το πρώτο σημείο. Το "γρίπη" θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με οποιονδήποτε χειριστικό τρόπο για να σημαίνει οτιδήποτε θέλετε, καθώς είναι ένας τόσο ασαφής και αντιεπιστημονικός όρος, που μπορείτε να τον κάνετε να σημαίνει ό,τι θέλετε. Η κατάσταση είναι ισοδύναμη με την έκφραση “Κορώνα κερδίζω, γράμματα χάνεις”.
Το δεύτερο σημείο, η χειραγώγηση των φορολογουμένων, είναι βαθιά ανήθικο, καθώς οδηγεί τους ανθρώπους να λαμβάνουν αποφάσεις χωρίς να γνωρίζουν πραγματικά τι κάνουν. Ααα, και να πληρώσουν για αυτές τις αποφάσεις από τις δικές τους παροντικές, μελλοντικές και παρελθοντικές τσέπες. Οι φορολογούμενοι ζουν σε έναν κόσμο που δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης, αλλά είναι αυτός ο κόσμος πραγματικός;
Στην επόμενη ανάρτηση, θα προσπαθήσουμε να διευκρινίσουμε τι μας λένε τα στοιχεία για τους θανάτους που σχετίζονται με τη γρίπη.