Ο νικητής των βραβείων Νόμπελ 2022 λέει ότι δεν υπάρχει Κλιματική Κρίση
Ο John Clauser μίλησε στο "Quantum Korea 2023"
*του Naked Emperor*
Ο John Clauser, ένας Αμερικανός θεωρητικός και πειραματικός φυσικός με μακρά και επιτυχημένη καριέρα, ειδικεύεται στο διανοητικά απαιτητικό και ακαδημαϊκά περίπλοκο βασίλειο της κβαντικής μηχανικής. Η δουλειά του σε αυτόν τον τομέα τον οδήγησε να συνεισφέρει σε πρωτοποριακή έρευνα και ιδέες που προκαλούν σκέψη και έχουν αμφισβητήσει την κατανόησή μας για τον φυσικό κόσμο.
Ως απόδειξη του βάθους και του αντίκτυπου της επιστημονικής του προσφοράς, του απονεμήθηκε το Νόμπελ Φυσικής μόλις πέρυσι. Το βραβείο απονεμήθηκε "για πειράματα με μπερδεμένα φωτόνια, που αποδεικνύουν την παραβίαση των ανισοτήτων Bell και την πρωτοποριακή επιστήμη της κβαντικής πληροφορίας". Αυτό το επίτευγμα, που θεωρείται από πολλούς ως η κορυφή της καριέρας ενός επιστήμονα, ενίσχυσε περαιτέρω τη φήμη του ως οραματιστή στην κοινότητα της φυσικής.
Μια πρόσφατη σημαντική εμφάνιση του Clauser ήταν στο περίφημο συνέδριο “Quantum Korea 2023”. Αυτή η εκδήλωση υψηλού προφίλ πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Επιστημών στο εμβληματικό Dongdaemun Design Plaza (DDP) στη Σεούλ, την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας. Αυτή ήταν μια ευκαιρία για τον Clauser να μοιραστεί τις σκέψεις του, τη σοφία του και τις ιδέες του σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση της κατανάλωσης πληροφοριών στον κόσμο.
Στην κεντρική του ομιλία κατά την τελετή έναρξης, ο Clauser πρόσφερε ένα ισχυρό και ηχηρό μήνυμα, λέγοντας ότι:
“Ο κόσμος στον οποίο ζούμε αυτή τη στιγμή είναι γεμάτος παραπληροφόρηση.
Πρέπει να παίξεις το ρόλο ενός κριτή που διακρίνει την αλήθεια από το ψέμα με βάση ακριβείς παρατηρήσεις φαινομένων”.
Εξέτασε επικριτικά τη διάδοση πληροφοριών, εκφράζοντας τη λύπη του για το γεγονός ότι:
“διαδίδονται λανθασμένες πληροφορίες από αυτούς με πολιτικούς και καιροσκοπικούς σκοπούς”.
Έστρεψε ακόμη την κριτική ματιά του προς την τεχνολογία, σημειώνοντας πώς:
“ακόμη και το ChatGPT μπορεί να πει ψέματα καλύτερα από τους ανθρώπους… είναι δύσκολο για τους ανθρώπους ή τους υπολογιστές να πουν την αλήθεια”.
Χρησιμοποίησε την ομιλία του για να επικοινωνήσει απευθείας με μια νέα, ανερχόμενη γενιά Κορεατών επιστημόνων και φοιτητών μηχανικών.
Στο μήνυμά του, ο Clauser τόνισε την αναγκαιότητα επαλήθευσης των γεγονότων και τη σημασία του να είναι κάποιος ακριβής πληροφορητής του κοινού, προκειμένου να εκπληρώσει τον κρίσιμο κοινωνικό του ρόλο.
Ο επείγων χαρακτήρας αυτού του καθήκοντος, υποστήριξε, γίνεται όλο και πιο σημαντικός σε αυτήν την εποχή όπου τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης (AI) παρέχουν στους χρήστες μια πλημμύρα πληροφοριών, οι οποίες δεν είναι όλες επαληθευμένες ή ακριβείς.
Βασιζόμενος στο δικό του βασίλειο της τεχνογνωσίας, της κβαντικής μηχανικής και αναλογιζόμενος τη δική του λαμπρή καριέρα, ο Clauser εξέφρασε την άποψή του ότι:
“η πραγματική αλήθεια μπορεί να βρεθεί με την παρατήρηση των φυσικών φαινομένων”.
Πιστεύει ακράδαντα ότι η παρατήρηση του φυσικού κόσμου, σε όλη της την πολυπλοκότητα και λεπτότητα, είναι το μονοπάτι προς την αλήθεια και την κατανόηση.
Στρέφοντας την κριτική του προς τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, ο Clauser εξέφρασε τις ανησυχίες του για τη Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC), κατηγορώντας τη για διάδοση παραπληροφόρησης σχετικά με την κατάσταση του κλίματος του πλανήτη.
“Δεν νομίζω ότι υπάρχει κλιματική κρίση… Νομίζω ότι οι βασικές διαδικασίες υπερτονίζονται και παρεξηγούνται κατά έναν παράγοντα περίπου 200”.
Τον Μάιο, ο Clauser εντάχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του “Συνασπισμού για το CO2”. Αυτός είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που αποτελείται κυρίως από επιστήμονες που αμφισβητούν την κυρίαρχη αφήγηση γύρω από την κλιματική αλλαγή και την υπερθέρμανση του πλανήτη. Κατά την εκλογή του στο διοικητικό συμβούλιο, ο Clauser εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η επικρατούσα αφήγηση γύρω από την κλιματική αλλαγή αντιπροσωπεύει μια διαφθορά της επιστήμης.
Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει πραγματική κλιματική κρίση. Υπάρχει, ωστόσο, ένα πολύ πραγματικό πρόβλημα με την παροχή ενός αξιοπρεπούς βιοτικού επιπέδου στον μεγάλο πληθυσμό του κόσμου και μια σχετική ενεργειακή κρίση. Το τελευταίο επιδεινώνεται άσκοπα από αυτό που, κατά τη γνώμη μου, είναι εσφαλμένη κλιματική επιστήμη.
Πώς του επέτρεψαν να κερδίσει βραβείο Νόμπελ με τέτοια βλασφημία…