ΜΕΛΕΤΗ: Τα εμβόλια αυξάνουν ή μειώνουν την ευαισθησία σε ασθένειες άλλες...
...από αυτές από τις οποίες προστατεύουν;
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
“Σε αντίθεση με τη μακροχρόνια πεποίθηση ότι τα αποτελέσματα των εμβολίων είναι ειδικά για την ασθένεια για την οποία δημιουργήθηκαν, πειστικά στοιχεία έχουν δείξει ότι τα εμβόλια μπορούν να ασκήσουν θετικές ή επιβλαβείς μη ειδικές επιδράσεις (NSEs).
Σε αυτήν την ανασκόπηση, συγκεντρώσαμε ερευνητικές αναφορές των τελευταίων 40 ετών, οι οποίες βρέθηκαν με βάση την αναζήτηση στο PubMed για τις επιδημιολογικές και ανοσολογικές μελέτες σχετικά με τις μη ειδικές επιδράσεις (NSEs) των πιο κοινών ανθρώπινων εμβολίων. Η ανάλυση των πληροφοριών έδειξε ότι τα ζωντανά εμβόλια προκαλούν θετικές NSE, ενώ τα μη ζωντανά εμβόλια προκαλούν αρκετά αρνητικές NSE, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης θνησιμότητας των γυναικών που σχετίζεται με αυξημένη ευαισθησία σε άλλες μολυσματικές ασθένειες, ειδικά στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Αυτές οι αρνητικές NSE προσδιορίζονται από την αλληλουχία του εμβολιασμού, τη συγκέντρωση του αντιγόνου στα εμβόλια, τον τύπο του εμβολίου που χρησιμοποιείται (ζωντανό έναντι μη ζώντος) και επίσης από τον επαναλαμβανόμενο εμβολιασμό. Δεν συνιστούμε τη διακοπή της χρήσης μη ζώντων εμβολίων, καθώς έχουν αποδείξει ότι προστατεύουν από τη νόσο-στόχο τους, επομένως η πρόταση είναι ότι οι επιβλαβείς NSE τους μπορούν να ελαχιστοποιηθούν απλώς αλλάζοντας την τρέχουσα αλληλουχία εμβολιασμού.
Τα υψηλά επίπεδα αντισωμάτων IgG4 που δημιουργούνται ως απόκριση σε επαναλαμβανόμενο εμβολιασμό με mRNA εμβόλια για την COVID-19 θα μπορούσαν να συσχετιστούν με υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από άσχετες ασθένειες και λοιμώξεις, αφού καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Δεδομένου ότι οι περισσότερες χώρες που έχουν εμβολιαστεί για την COVID-19 αναφέρουν υψηλά ποσοστά υπερβάλλουσας θνησιμότητας που δεν αποδίδονται άμεσα σε θανάτους από αυτή την ασθένεια, οι NSE των εμβολίων mRNA στη συνολική θνησιμότητα θα πρέπει να μελετηθούν σε βάθος“.