Δεν πρέπει να ξεχνάμε τη βλακεία των τελευταίων ετών...
Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα της παραληρηματικής ψύχωσης της εποχής της Covid.
*του Jonathan Engler*
Βρήκα αυτό το άρθρο στην εφημερίδα Independent του Ηνωμένου Βασιλείου τόσο απίστευτα ηλίθιο, που έπρεπε απλώς να το μοιραστώ μαζί σας.
Σε περίπτωση που αφαιρεθεί, ας υπάρχει αυτή η ανάρτηση για να αναφέρει ότι το κείμενο αυτού του άρθρου είχε ως εξής (0minus_Prime: η έμφαση δική μου):
Το σώμα ενός Ουκρανού που πέθανε από πνιγμό στην Ιταλία βρέθηκε θετικό στην Covid-19 28 φορές στις έξι εβδομάδες μετά τον θάνατό του, σύμφωνα με επιστήμονες που εξέτασαν το πτώμα του.
Ο 41χρονος χάθηκε ενώ κολυμπούσε στη θάλασσα με τους φίλους του κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας κοντά στην ιταλική πόλη Κιέτι. Το σώμα του βρέθηκε σφηνωμένο ανάμεσα σε βράχους 16 ώρες αργότερα, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Medicine Case.
Ο άνδρας πιστεύεται ότι ήταν ασυμπτωματικός πριν από το θάνατό του. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια ενός συνηθισμένου τεστ Covid του πτώματος στο πλαίσιο της αυτοψίας του, το αποτέλεσμα του στυλεού ήταν θετικό, σύμφωνα με επιστήμονες του ιταλικού πανεπιστημίου D'Annunzio.
Σε διάστημα 41 ημερών, πραγματοποιήθηκαν 28 τεστ στο πτώμα και όλα ήταν θετικά. Το σώμα του άνδρα κρατήθηκε στους 4 βαθμούς Κελσίου στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Chieti, μέσα σε μια σφραγισμένη αδιάβροχη τσάντα.
Ενώ υπάρχουν περιορισμένα δεδομένα για τη μετάδοση μόλυνσης από πτώμα, αυτή είναι μια σπάνια περίπτωση που ρίχνει φως στο πόσο καιρό μπορεί να επιμείνει η μόλυνση από την Covid-19 σε ένα σώμα ακόμα και μετά το θάνατο του ατόμου.
“Η παρούσα περίπτωση δείχνει την επιμονή του RNA του SARS-CoV-2 έως και 41 ημέρες μετά τον θάνατο”, έγραψαν οι ερευνητές από το Κέντρο Προηγμένων Μελετών και Τεχνολογίας του πανεπιστημίου.
“Τα δεδομένα σχετικά με την εμμονή του είναι θεμελιώδους σημασίας για να κατανοήσουν οι παθολόγοι πότε ο χειρισμός του πτώματος είναι ασφαλής και απαιτούνται περαιτέρω μελέτες για την εκτίμηση της μεταδοτικότητας του ιού”.
Δεν μπόρεσαν να γίνουν περισσότερες εξετάσεις, λόγω της ταφής του άνδρα μετά από 41 ημέρες.
Ωστόσο, οι επιστήμονες προειδοποίησαν ότι η υπόθεση αντανακλά τη “σημασία των επιχρισμάτων δοκιμών μετά θάνατον σε όλες τις περιπτώσεις αυτοψίας και όχι μόνο σε πιθανούς θανάτους που σχετίζονται με το σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο κορωνοϊού 2”.
Τόνισαν επίσης την ανάγκη αξιολόγησης της θετικότητας του ιού για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά τη στιγμή του θανάτου, ακόμη και αν εκτιμήθηκε χαμηλό αρχικό ιικό φορτίο.
Είναι πραγματικά απορίας άξιο σε τι άτομα απευθύνονται...