ΜΕΛΕΤΗ: Πιθανή αιτιώδης συσχέτιση μεταξύ του νέου καθεστώτος της Αυστραλίας για υψηλή θνησιμότητα από όλες τις αιτίες και της κυκλοφορίας του εμβολίου για την COVID-19
Προεκτύπωση από τους Denis G. Rancourt, Marine Baudin και Jérémie Mercier
*του Joel Smalley*
Περίληψη
Η θνησιμότητα από όλες τις αιτίες ανά εβδομάδα στην Αυστραλία δείχνει ότι δεν υπήρξε ανιχνεύσιμη υπερβάλλουσα θνησιμότητα 13 μήνες μετά την δηλωθείσα πανδημία, ακολουθούμενη από μια σταδιακή αύξηση της θνησιμότητας στα μέσα Απριλίου 2021, συγχρονισμένη με την κυκλοφορία του εμβολίου για την COVID-19 που έδωσε προτεραιότητα στους ηλικιωμένους, σε άτομα με ειδικές ανάγκες και αυτόχθονες κατοίκους.
Η υπερβάλλουσα θνησιμότητα στην περίοδο εμβολιασμού (μέσα Απριλίου 2021 έως Αύγουστο του 2022, 14% μεγαλύτερη θνησιμότητα από κάθε αιτία σε σχέση με τις πρόσφατες προεμβολιαστικές περιόδους ίδιας χρονικής διάρκειας και μετά από 62 εκατομμύρια χορηγούμενες δόσεις εμβολίου) ήταν 31±1 χιλιάδες θάνατοι, που είναι υπερδιπλάσιος των θανάτων που καταγράφηκαν από ή με COVID-19.
Επιπλέον, μια απότομη αιχμή της θνησιμότητας από κάθε αιτία (μέσα Ιανουαρίου έως μέσα Φεβρουαρίου 2022, 2.600 θάνατοι) είναι συγχρονισμένη με την ταχεία κυκλοφορία των ενισχυτικών δόσεων (9,4 εκατομμύρια δόσεις, ίδια χρονική περίοδος) και δεν οφείλεται σε κλιματικό καύσωνα.
Η υπερβάλλουσα θνησιμότητα στην Αυστραλία σχετίζεται αιτιολογικά με το εμβόλιο COVID-19. Το αντίστοιχο ποσοστό θνησιμότητας από ένεση εμβολίου (vIFR) είναι περίπου 0,05%.
Κύρια σημεία
Υπάρχει μια σαφής χρονική συσχέτιση μεταξύ του νέου καθεστώτος αυξημένης θνησιμότητας από όλες τις αιτίες και της κυκλοφορίας του εμβολίου, ενώ η Αυστραλία δεν είχε ανιχνεύσιμη υπερβολική θνησιμότητα μέχρι την έναρξη της εφαρμογής του, κατά τη διάρκεια 13 μηνών πανδημίας που ανακοινώθηκε από τον ΠΟΥ στις 11 Μαρτίου 2020.
Η υπερβάλλουσα θνησιμότητα στην περίοδο εμβολιασμού (μέσα Απριλίου 2021 έως τον Αύγουστο 2022) για την Αυστραλία (όλες τις ηλικίες) είναι 31.000 (±1.000) θάνατοι (Εικόνα 1Α), που είναι περισσότερο από το διπλάσιο του συνολικού αριθμού θανάτων που έχουν καταγραφεί ότι προέρχονται από ή με COVID-19 (14.014 θάνατοι, 1 Ιανουαρίου 2020 έως εβδομάδα που λήγει στις 29 Αυγούστου 2022.
[Λάβετε υπόψη ότι το ποσοστό των συνολικών θανάτων που έχουν εκχωρηθεί στην COVID-19 που είναι “με COVID-19” (και όχι “από COVID-19”) κυμαίνεται μεταξύ περίπου 10 % και 30 %. Στην πραγματικότητα, το 95,4 % των θανάτων “από COVID-19” στα πιστοποιητικά θανάτου της Αυστραλίας είχαν “αιτιώδεις αλληλουχίες γεγονότων” μη-COVID-19 ή/και “προϋπάρχουσες χρόνιες παθήσεις”]
Επομένως, ο μέσος όρος vIFR κατά την περίοδο εμβολιασμού (μέσα Απριλίου 2021 έως Αύγουστος 2022) για την Αυστραλία θα είναι:
31.000 θάνατοι / 62.000.000 δόσεις εμβολίου = 0,05%
Υπάρχει μια σημαντική αιχμή στη θνησιμότητα από κάθε αιτία από τα μέσα Ιανουαρίου έως τα μέσα Φεβρουαρίου 2022, με πλήρη διάρκεια επτά εβδομάδων, η οποία είναι συγχρονισμένη με μια μεγάλη έκρηξη στη χορήγηση δόσης εμβολίου COVID-19. Η εν λόγω μεγάλη έκρηξη στη χορήγηση δόσης εμβολίου ήταν η κυκλοφορία της αναμνηστικής (3ες δόσεις) στην Αυστραλία, με την αύξηση της αναμνηστικής χορήγησης γενικά να οδηγεί την αύξηση της θνησιμότητας κατά περίπου 1 εβδομάδα, αντιπροσωπεύοντας ισχυρές ενδείξεις για μια αιτιώδη σχέση.
Η εν λόγω εξέχουσα κορύφωση της θνησιμότητας από κάθε αιτία από τα μέσα Ιανουαρίου έως τα μέσα Φεβρουαρίου 2022, έχει μια ολοκληρωμένη υπερβάλλουσα θνησιμότητα στη διάρκειά της 7 εβδομάδων, σε σχέση με την αρχική της τιμή, περίπου 2.600 θανάτων, σε σύγκριση με περίπου 9,4 εκατομμύρια αναμνηστικές δόσεις που χορηγήθηκαν κατά τη διάρκεια της διάρκεια της κορύφωσης της θνησιμότητας. Αυτό αντιστοιχεί σε ένα υπολογισμένο vIFR για τη συγκεκριμένη κορυφή θνησιμότητας:
2.600 θάνατοι / 9.000.000 δόσεις εμβολίου = 0,03%
Ο αντίκτυπος της κυκλοφορίας θα ήταν ξαφνικός, επειδή η Αυστραλία έδινε προτεραιότητα σε ηλικιωμένους, άτομα με ειδικές ανάγκες και κατοίκους ιθαγενείς.
Η σταδιακή αύξηση της θνησιμότητας από όλες τις αιτίες, στο καθεστώς της υπερβάλλουσας θνησιμότητας από κάθε αιτία (μέσα Απριλίου 2021 έως Αυγούστου 2022) εμφανίζεται ταυτόχρονα στα μέσα Απριλίου 2021 σε όλη την Αυστραλία, στις οκτώ πολιτείες, αντί να εμφανίζει οποιαδήποτε κατανομή των χρόνων έναρξης, η οποία θα ήταν συμβατή με μια μεταδοτική μολυσματική ασθένεια που μολύνει διαφορετικές περιοχές σε διαφορετικούς χρόνους και εξαπλώνεται με διαφορετικούς ρυθμούς, ανάλογα με τις περιφερειακές διαφορές των κοινωνικών συνθηκών και των συνθηκών υγείας.
Τα δεδομένα του VAERS των ΗΠΑ δείχνουν ξεκάθαρα επιπλέον θανάτους από όλες τις αιτίες αμέσως μετά τις ενέσεις με καθέναν από τους τρεις τύπους εμβολίων COVID-19 που χρησιμοποιούνται στις ΗΠΑ, με εμφανή αιχμή εντός 5 ημερών από την ένεση και εκθετικά φθίνουσα υπερβάλλουσα θνησιμότητα που εκτείνεται σε 2 μήνες μετά την ένεση.
Η ολοκληρωμένη θνησιμότητα με βάση τον αριθμό των ενέσεων μετά την ένεση (τοξικότητα ένεσης ή vIFR) αυξάνεται εκθετικά με την ηλικία, όπως και η μεταβλητότητα της τοξικής επίδρασης από παρτίδα σε παρτίδα. Οι τελευταίες παρατηρήσεις των εκθετικών αυξήσεων με την ηλικία σημαίνουν ότι οι ενέσεις αντιπροσωπεύουν θανατηφόρες προκλήσεις σε αναλογία με την αδυναμία του υποκειμένου.
Λεπτομερείς ιστοπαθολογικές και ανοσοϊστοχημικές μελέτες αυτοψίας έχουν δείξει ότι τα εμβόλια COVID-19 είναι αιτίες θανάτου, τόσο σε κατά τα άλλα υγιή άτομα, όσο και σε ηλικιωμένα άτομα με συννοσηρότητες.
Η Αυστραλιανή Κυβέρνηση ερμηνεύει τόσο τα αποτελέσματα των δοκιμών (περιπτώσεις), όσο και τη θνησιμότητα ότι συμβαίνουν σε τέσσερα “κύματα”. Η ανάθεση των κυμάτων COVID-19 από την Αυστραλιανή Κυβέρνηση είναι απλώς μια άσκηση ονομασίας των αναφερόμενων αποτελεσμάτων των δοκιμών (στατιστικά περιστατικών), σε συνδυασμό με αραιές και αναξιόπιστες γονιδιωματικές μετρήσεις. Δεν βρήκαμε καμία μελέτη που να δημιουργεί επιστημονική βάση για την ανάθεση αυτών των κυμάτων από την Αυστραλιανή Κυβέρνηση. Επιπλέον, η ανάθεση είναι ασυμβίβαστη με:
την απουσία ανιχνευμένης υπερβάλλουσας θνησιμότητας τον Μάρτιο-Μάιο 2020·
την απουσία ανιχνευμένης υπερβάλλουσας θνησιμότητας στην Αυστραλία και στη Βικτώρια την περίοδο Ιουνίου-Νοεμβρίου 2020
ένα κύμα της παραλλαγής Δέλτα (Ιούλιος-Δεκέμβριος 2021) που θα είχε χάσει τόσο τη σταδιακή αύξηση της υπερβολικής θνησιμότητας από κάθε αιτία στα μέσα Απριλίου 2021, όσο και την κορύφωση 7 εβδομάδων από τα μέσα Ιανουαρίου έως τα μέσα Φεβρουαρίου 2022 στη θνησιμότητα και
ένα κύμα της παραλλαγής Omicron (2022) που θα είχε προκαλέσει δύο ευδιάκριτα και εξέχοντα χαρακτηριστικά σε υπερβάλλουσα θνησιμότητα από κάθε αιτία, συγκεκριμένα την αιχμή διάρκειας 7 εβδομάδων από τα μέσα Ιανουαρίου έως τα μέσα Φεβρουαρίου 2022 και το μεγάλο κύμα που ακολούθησε ξεκινώντας τον Μάιο του 2022.
Παρόμοιος συγχρονισμός μεταξύ της χορήγησης δόσης εμβολίου και της υπερβάλλουσας θνησιμότητας από κάθε αιτία παρατηρείται σε σχέση με τις λεγόμενες εκστρατείες “δικαιοσύνης των εμβολίων” στις ΗΠΑ. Μια ανώμαλη αιχμή του φθινοπώρου του 2021 ερμηνεύτηκε ότι προκαλείται από τα εμβόλια και είναι εμφανής στην ηλικιακή ομάδα 25-64 ετών σε 21 πολιτείες των ΗΠΑ, οδηγώντας στο συμπέρασμα ότι σημαντική θνησιμότητα (ανιχνεύσιμη από κάθε αιτία θνησιμότητα) που προκαλείται από τα εμβόλια εμφανίστηκε κυρίως μεταξύ ευάλωτων ομάδων, που χαρακτηρίζονται από υψηλούς βαθμούς φτώχειας, αναπηρίας, παχυσαρκίας, διαβήτη και υψηλά ποσοστά φαρμακευτικής αγωγής. Η ένεση του εμβολίου θεωρήθηκε ως μια πρόσθετη πρόκληση, που συχνά επιταχύνει και προκαλεί θάνατο σε κατοίκους με συννοσηρότητες, παράγοντας vIFR περίπου 1%.
Ένα άλλο παράδειγμα πιθανού αιτιώδους συγχρονισμού μεταξύ της ταχείας κυκλοφορίας του εμβολίου για την COVID-19 που δίνει προτεραιότητα σε ηλικιωμένους, ευπαθείς και κατοίκους με ειδικές ανάγκες και σε μεγάλη υπερβάλλουσα θνησιμότητα από κάθε αιτία είναι αυτό της Ινδίας. Σε εκείνη την περίπτωση, η πρώιμη κυκλοφορία του εμβολίου τον Απρίλιο-Ιούλιο του 2021 ήταν καταστροφική, προκαλώντας το θάνατο περίπου 3,7 εκατομμυρίων κατοίκων, με τη χορήγηση περίπου 350 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου (σε πληθυσμό 1,39 δισεκατομμυρίων). Αυτό αντιστοιχεί σε αποτελεσματικό vIFR (τοξικότητα ανά δόση) περίπου 1%.
Τόσο η Ινδία, όσο και η Αυστραλία, δεν είχαν ουσιαστικά καμία ανιχνεύσιμη υπερβάλλουσα θνησιμότητα από όλες τις αιτίες μετά την κήρυξη της πανδημίας από τον ΠΟΥ, μέχρι την κυκλοφορία των αντίστοιχων εμβολίων COVID-19, γεγονός που καθιστά τη συσχέτιση συγχρονισμού σχετικά εύκολη.
Δύο ακόμη παραδείγματα συγχρονισμού μεταξύ της ταχείας κυκλοφορίας του εμβολίου για την COVID-19, που έδωσε προτεραιότητα σε ηλικιωμένους και ευάλωτους κατοίκους και σε μεγάλη υπερβάλλουσα θνησιμότητα από κάθε αιτία, εμφανίζονται στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ και στο Οντάριο του Καναδά. Το vIFR στην κύρια κυκλοφορία του εμβολίου στο Μίσιγκαν είναι συγκρίσιμο σε τιμή με αυτό για την περίοδο εμβολιασμού της Αυστραλίας (0,05%).
Συμπέρασμα
Η κηρυγμένη πανδημία θα έπρεπε να είχε γλιτώσει εντελώς την Αυστραλία από τυχόν ανιχνεύσιμους θανάτους για περισσότερο από ένα χρόνο, ενώ μαινόταν σε πολλά άλλα μέρη σε όλο τον κόσμο, προτού παρουσιάσει οποιαδήποτε λοιμογόνο δύναμη ξαφνικά στα μέσα Απριλίου 2021, όταν κατά σύμπτωση κυκλοφόρησαν τα εμβόλια στους ηλικιωμένους και τους πιο ευάλωτους.
Επιπλέον, μια απότομη αιχμή της θνησιμότητας από κάθε αιτία (μέσα Ιανουαρίου έως μέσα Φεβρουαρίου 2022) θα ήταν συγχρονισμένη με την ταχεία ανάπτυξη του ενισχυτικού εμβολιασμού (3ες δόσεις), καθαρά από σύμπτωση, χωρίς να παρέχεται καμία εξήγηση (εύλογη ή μη).
Αντίθετα, η ανάλυσή μας μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η υπερβάλλουσα θνησιμότητα στην περίοδο του εμβολιασμού (31±1 χιλιάδες θάνατοι, μέσα Απριλίου 2021 έως τον Αύγουστο 2022, 14 % μεγαλύτερη θνησιμότητα από κάθε αιτία σε σχέση με τις πρόσφατες προεμβολιαστικές περιόδους της ίδιας χρονικής διάρκειας, μετά από 62 εκατομμύρια χορηγούμενες δόσεις εμβολίου), που είναι υπερδιπλάσιοι των θανάτων που καταγράφηκαν από ή με τον COVID-19 και η απότομη κορύφωση της θνησιμότητας από κάθε αιτία (μέσα Ιανουαρίου έως μέσα Φεβρουαρίου 2022, 2.600 θάνατοι), που είναι ταυτόχρονα με την ταχεία κυκλοφορία των αναμνηστικών δόσεων (9,4 εκατομμύρια αναμνηστικές δόσεις, ίδια χρονική περίοδος) σχετίζονται αιτιολογικά με το εμβόλιο COVID-19.
Ο αντίστοιχος λόγος θνησιμότητας από ένεση εμβολίου (vIFR) είναι περίπου 0,05%.
Φυσικά, αυτό είναι διαμετρικά αντίθετο από την πρόταση ότι το εμβόλιο κατά της COVID-19 θα είχε σώσει ζωές, μια πρόταση που δεν τεκμηριώνεται από εκτενή μελέτη δεδομένων θνησιμότητας από κάθε αιτία.
Πιθανή αιτιώδης συσχέτιση μεταξύ του νέου καθεστώτος της Αυστραλίας για υψηλή θνησιμότητα από όλες τις αιτίες και της κυκλοφορίας του εμβολίου για τον COVID-19.
[πρόσβαση στις 2 Ιανουαρίου 2023].
Ευχαριστώ πολύ που είστε δωρεάν συνδρομητής στο Critical Thinking Newsletter. Εάν θέλετε να υποστηρίξετε την δουλειά μου,
μπορείτε να με κεράσετε έναν καφέ στην σελίδα μου στο Ko-fi, ή
να γίνετε ενεργός υποστηρικτής της προσπάθειάς μου, αγοράζοντας μία μηνιαία συνδρομή.
Σας ευχαριστώ θερμά για την υποστήριξη!