Άμεση σύνδεση μυοκαρδίτιδας με ελεύθερα αιωρούμενη πρωτεΐνη ακίδας μετά τα mRNA εμβόλια
Μια νέα μελέτη που βάζει το δάχτυλο στις αιτίες της νεανικής μυοκαρδίτιδας μετά το εμβόλια mRNA
*του Andreas Oehler*
Ακολουθεί μια σύντομη ανακεφαλαίωση της μελέτης που σχολιάστηκε "Circulating Spike Protein Detected in Post–COVID-19 mRNA Vaccine Myocarditis" (μελέτης που υποβλήθηκε στις 26 Μαΐου 2022, έγινε αποδεκτή στις 23 Νοεμβρίου 2022 και δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στις 3 Ιανουαρίου 2023, οπότε το εμβόλιο μπόρεσε να συνεχιστεί ανεμπόδιστα) από κανέναν άλλον από τον Δρ. Peter A. McCullough.
Συγκεκριμένα, ο Δρ. McCullough λέει:
Η πρωτεΐνη ακίδας που είχαν απέφυγε την φαινομενικά επαρκή βιβλιοθήκη αντισωμάτων που υποτίθεται ότι την εξουδετέρωναν. Έτσι, είναι πιθανό ορισμένα άτομα να μην παράγουν ειδικά εξουδετερωτικά αντισώματα μετά την ένεση και έτσι, η πρωτεΐνη ακίδας μπορεί να κυκλοφορήσει και να βλάψει το σώμα, ειδικά τον καρδιακό μυ.
Ωστόσο, θα πρέπει να διαφωνήσω. Η μελέτη εξέτασε ειδικά την παρουσία εξουδετερωτικών αντισωμάτων και επιβεβαίωσε ότι, ναι, τα εξουδετερωτικά αντισώματα δεν διαφέρουν σε εκείνους με μυοκαρδίτιδα, από ό,τι στους υγιείς ελέγχους:
Για να εκτιμήσουμε εάν αυτή η επιμονή της ακίδας σε ασθενείς με μυοκαρδίτιδα αποδίδεται σε ανεπαρκή εξουδετέρωση αντισωμάτων, πραγματοποιήσαμε in vitro δοκιμές εξουδετέρωσης συστοιχίας ενός μορίου. Αναλύσαμε δείγματα πλάσματος από μια υποομάδα ασθενών με μυοκαρδίτιδα (n=9) και υγιή εμβολιασμένα άτομα ελέγχου (n=14), για τα οποία συλλέχθηκαν δείγματα πλάσματος εντός 1 εβδομάδας μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Ωστόσο, δεν παρατηρήθηκαν σημαντικές διαφορές στις ικανότητες εξουδετέρωσης αντισωμάτων (Εικόνα S6):
Για να επιστρέψουμε στο κύριο εύρημα της μελέτης:
Όταν αναλύθηκε ανάλογα με το χρόνο από τον εμβολιασμό, ελεύθερη υπομονάδα S1, η οποία ανιχνεύθηκε μόνο σε έναν ασθενή με μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό και σε ένα εμβολιασμένο άτομο ελέγχου, ανιχνεύθηκε μόνο μέσα στην πρώτη εβδομάδα. Ωστόσο, η S1 συνδεδεμένη με αντίσωμα, η οποία ανιχνεύθηκε περίπου στο ένα τρίτο και των δύο κοορτών, μπορούσε να ανιχνευθεί έως και 3 εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό (Εικόνα 4Β). Αντίθετα, τόσο η ελεύθερη, όσο και η δεσμευμένη σε αντισώματα ακίδα, η οποία ήταν ανιχνεύσιμη μόνο σε ασθενείς που ανέπτυξαν μυοκαρδίτιδα που προκαλείται από το εμβόλιο, παρέμεινε ανιχνεύσιμη έως και 3 εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό (Εικόνα 4Β). Η διαμήκης δειγματοληψία εμφανίζει μια αργή μείωση τόσο στην ελεύθερη, όσο και στη δεσμευμένη σε αντισώματα ακίδα, υποδηλώνοντας ότι η συλλογή αίματος μόνο σε ένα χρονικό σημείο ήταν απίθανο να χάσει την κυκλοφορούσα ακίδα σε υγιή εμβολιασμένα άτομα ελέγχου.
Αφιερώστε λίγο χρόνο στοχαζόμενοι τα Σχήματα 4Β και 4Α, για να καταλάβετε τι συμβαίνει.
Το άρθρο κάνει διαφοροποίηση μεταξύ της πλήρους ακίδας S και της υπομονάδας S1 της ακίδας S. Να τι σημαίνει αυτό:
Δομή της πρωτεΐνης S
Με μέγεθος 180–200 kDa, η πρωτεΐνη S αποτελείται από ένα εξωκυτταρικό αμινοτελικό άκρο, μια διαμεμβρανική περιοχή (TM) αγκυρωμένη στην ιική μεμβράνη και ένα κοντό ενδοκυτταρικό C-τερματικό τμήμα [11]. Η S υπάρχει κανονικά σε μια μετασταθερή, διάχυτη διαμόρφωση. Μόλις ο ιός αλληλεπιδράσει με το κύτταρο ξενιστή, συμβαίνει εκτεταμένη δομική αναδιάταξη της πρωτεΐνης S, επιτρέποντας στον ιό να συγχωνευθεί με τη μεμβράνη του κυττάρου ξενιστή. Οι ακίδες επικαλύπτονται με μόρια πολυσακχαρίτη για να τα καμουφλάρουν, αποφεύγοντας την επιτήρηση του ανοσοποιητικού συστήματος του ξενιστή κατά την είσοδο [12].
Το συνολικό μήκος της S του SARS-CoV-2 είναι 1273 aa και αποτελείται από ένα πεπτίδιο σήματος (αμινοξέα 1-13) που βρίσκεται στο Ν-άκρο, την υπομονάδα S1 (14-685 υπολείμματα) και την υπομονάδα S2 (686-1273 υπολείμματα). Οι δύο τελευταίες περιοχές είναι υπεύθυνες για τη σύνδεση του υποδοχέα και τη σύντηξη της μεμβράνης, αντίστοιχα. Στην υπομονάδα S1, υπάρχει μια Ν-τερματική περιοχή (14-305 υπολείμματα) και μια περιοχή δέσμευσης υποδοχέα (RBD, 319-541 υπολείμματα). Το πεπτίδιο σύντηξης (FP) (788-806 υπολείμματα), η αλληλουχία επανάληψης επταπεπτιδίου 1 (HR1) (912-984 υπολείμματα), HR2 (1163-1213 υπολείμματα), ο τομέας ΤΜ (1213-1237 υπολείμματα) και ο τομέας κυτοπλάσματος (1237-1273 υπολείμματα) περιλαμβάνονται στην υπομονάδα S2 (Εικ. 2α) [13]. Τα τριμερή πρωτεΐνης S σχηματίζουν οπτικά ένα χαρακτηριστικό βολβώδες φωτοστέφανο που μοιάζει με κορώνα και περιβάλλει το ιικό σωματίδιο (Εικ. 1α).
Στη φυσική κατάσταση, η πρωτεΐνη κορωνοϊών (CoV) S υπάρχει ως ανενεργός πρόδρομος. Κατά τη διάρκεια της ιικής μόλυνσης, οι πρωτεάσες των κυττάρων-στόχων ενεργοποιούν την πρωτεΐνη S, διασπώντας την σε υπομονάδες S1 και S2 [17], το οποίο είναι απαραίτητο για την ενεργοποίηση της περιοχής σύντηξης της μεμβράνης μετά την είσοδο του ιού στα κύτταρα στόχους [18]. Παρόμοια με άλλους κορωνοϊούς, η πρωτεΐνη S του SARS-CoV-2 διασπάται σε υπομονάδες S1 και S2 από κυτταρικές πρωτεάσες.
Δηλαδή, η υπομονάδα S1 αποκόπτεται (χωρίζεται) από την υπόλοιπη ακίδα S κατά τη διαδικασία μόλυνσης του ανθρώπινου κυττάρου από τον ιό. Όμως, καθώς δεν υπάρχει ιός μετά τον εμβολιασμό, η ακίδα S από μόνη της μπαίνει στην κυκλοφορία του αίματος των παραληπτών του “εμβολίου”. Έτσι, αυτό που μας λέει η μελέτη, είναι ότι υπάρχει είτε μια φυσιολογική διαφορά μεταξύ των ασθενών με μυοκαρδίτιδα και των ελέγχων, είτε ότι οι ακίδες S είναι κατά κάποιο τρόπο διαφορετικές.
Το τελευταίο είναι πιθανό, καθώς γνωρίζουμε ότι η συνθετική ακίδα S παράγεται από ανθρώπινα κύτταρα μετά τον εμβολιασμό, με πολλά μεταφραστικά σφάλματα λόγω των “βελτιστοποιήσεων” του mRNA που πραγματοποιούνται από τους προμηθευτές των “εμβολίων” για να κάνουν τον εν λόγω κώδικα mRNA πιο σταθερό και ταχύτερο στη μετάφραση.
Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι το ίδιο το mRNA στο “εμβόλιο” έχει “μπερδευτεί”, καθώς ο EMA παρατήρησε τον Δεκέμβριο του 2020 ότι έως και το ήμισυ του mRNA στα σκευάσματα της Pfizer δεν ήταν αυτό της S ακίδας που είχε υποσχεθεί.
Προσωπικά υποψιάζομαι ότι είναι η ελαφριά διακύμανση στον κώδικα mRNA που παράγει περισσότερο από την αδιάσπαστη ακίδα S στα θύματα της μυοκαρδίτιδας.
Επίσης, μπορείτε να δείτε στο Σχήμα 4Β ότι η ποσότητα του ολικού αντιγόνου (S ακίδας) και του ελεύθερου αντιγόνου στην πραγματικότητα αυξάνεται σε ένα άτομο με μυοκαρδίτιδα πολύ μετά τις 20 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.
Η μελέτη κάνει μια προσπάθεια να μας αποτρέψει από το να πιστέψουμε ότι η ακίδα S είναι η πραγματική αιτία της μυοκαρδίτιδας (κακό για τη δουλειά). Σας αφήνω με αυτήν την παρουσίαση του Δρ. Sukharit Bhakdi:
Ευχαριστώ πολύ που είστε δωρεάν συνδρομητής στο Critical Thinking Newsletter. Εάν θέλετε να υποστηρίξετε την δουλειά μου,
μπορείτε να με κεράσετε έναν καφέ στην σελίδα μου στο Ko-fi, ή
να γίνετε ενεργός υποστηρικτής της προσπάθειάς μου, αγοράζοντας μία μηνιαία συνδρομή.
Σας ευχαριστώ θερμά για την υποστήριξη!