Γιατί το παιχνίδι του Zelensky για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο θα αποτύχει...

Κανένα από τα μεγάλα μέρη που εμπλέκονται σε αυτή τη σύγκρουση δεν επιθυμεί τον πυρηνικό Αρμαγεδδώνα μέσω του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Oct 7, 2022
*του Jordan Schachtel*

Ένας διαρκώς ανένδοτος Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky πέρασε τον περασμένο χρόνο προσπαθώντας να φέρει τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία και δεν το έχει ακόμη επιτύχει, παρά τις πολλές προσπάθειες να το κάνει. Ενώ η ρητορική μεταξύ D.C., Βρυξελλών και Μόσχας έχει γίνει σίγουρα πιο φλογερή, τα κινητικά πιόνια στη γεωπολιτική σκακιέρα έχουν παραμείνει σταθερά στη θέση τους, επειδή τα μεγάλα μέρη της σύγκρουσης δεν θέλουν να δουν το ξέσπασμα του Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου.

Την Πέμπτη, ο Ζελένσκι αύξησε ακόμη περισσότερο τη ρητορική, καλώντας τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ να βομβαρδίσουν τη Ρωσία και να προσπαθήσουν να εξαλείψουν το πυρηνικό της οπλοστάσιο.

Φυσικά, μια τέτοια αποστολή, η οποία θα εκτόξευε τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν είναι καν δυνατή, καθώς η Μόσχα διατηρεί την πυρηνική τριάδα και χιλιάδες πυρηνικά όπλα στη διάθεσή της.

Ο Ζελένσκι, ένας ηθοποιός στο επάγγελμα και με εμφανές πρόβλημα χρήσης ναρκωτικών ουσιών, δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για τις λεπτομέρειες. Θέλει απλώς δυνάμεις των ΝΑΤΟ/ΗΠΑ στο έδαφος στην Ουκρανία και είναι πρόθυμος να δεχτεί τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο για να συμβεί αυτό.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ζελένσκι υπέγραψε μια ταχεία αίτηση προσχώρησης στο ΝΑΤΟ.

Τα καλά νέα, τουλάχιστον προς το παρόν, είναι ότι κανένα από τα μεγάλα μέρη που εμπλέκονται σε αυτή τη σύγκρουση δεν επιθυμεί τον πυρηνικό Αρμαγεδδώνα μέσω του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ σίγουρα δεν θέλουν να ριχτούν σε άμεση αψιμαχία με τη Ρωσία. Όπως έδειξαν οι τελευταίοι μήνες, αρκούνται μόνο στο να επιδιώξουν τον οπλισμό και τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας από το περιθώριο του πολέμου.

Αυτές οι δυνάμεις παραμένουν προσηλωμένες στο να στηρίξουν το Κίεβο ως την αιχμή του δόρατος σε αυτό που ελπίζουν ότι είναι μια μακρά, μακροχρόνια σύγκρουση με τη Μόσχα. Δεν επιδιώκουν μια ουκρανική νίκη επί της Ρωσίας, αλλά έναν αέναο πόλεμο που μοιάζει με το Αφγανιστάν, που δρα τόσο για να αποδυναμώσει τον εχθρό τους, όσο και για να διευκολύνει διάφορες μορφές ξεπλύματος για την παγκόσμια ελίτ.

Ευτυχώς, οι ηγέτες των δυτικών δυνάμεων δεν πιστεύουν στην πραγματικότητα τις υστερικές ανοησίες ότι ο Πούτιν είναι ένα είδος αυτοκρατορικής φιγούρας που μοιάζει με τον Χίτλερ που επιδιώκει να κατακτήσει ολόκληρη την Ευρώπη.

Ούτε οι Ρώσοι δεν θέλουν τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο απροκάλυπτος στόχος τους, όπως διατυπώθηκε από το Κρεμλίνο, είναι να εξαλείψουν τις απειλές για την εδαφική τους ακεραιότητα. Ο πιο ανείπωτος στόχος τους, όπως αποδεικνύεται από τις πολιτικές και στρατιωτικές ενέργειες της Ρωσίας, είναι να εξασφαλίσουν εδάφη που έχουν στρατηγική αξία και κατοικούνται από πολίτες που καλωσορίζουν ή αδιαφορούν για την ιδέα της αλλαγής κυριαρχίας. Η Ρωσία είναι μια ελάχιστα επεκτατική δύναμη, σε ένα περιορισμένο περιβάλλον που στοχεύει φιλικούς πληθυσμούς.

Ο Ζελένσκι δεν έχει υπολογίσει σωστά, γιατί κανένας από τους διεθνιστές παίκτες που εμπλέκονται στην υποστήριξη του Κιέβου δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για την Ουκρανία. Αν όντως νοιάζονταν, θα επεδίωκαν τον τερματισμό των εχθροπραξιών. Αντίθετα, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο και η Ουκρανία έχει γίνει το νέο χρυσωρυχείο για το στρατιωτικό βιομηχανικό καρτέλ.

Ο Ζελένσκι και οι πιο πρόσφατοι προκάτοχοί του έχουν μπερδέψει εντελώς τη ρεαλιστική πολιτική. Αντί να εκμεταλλευτεί την ισχύ της Ουκρανίας ως ουδέτερο κράτος, η κυβέρνησή του προχώρησε στο να γίνει υποχείριο ενός συνασπισμού, ενώ ανταγωνίζεται τον πιο ισχυρό γείτονά της. Αυτό είχε καταστροφικές συνέπειες για τον ουκρανικό λαό.

Ενώ η πολιτική τάξη της Ουκρανίας, με επικεφαλής τον Ζελένσκι, είναι στην ευχάριστη θέση να πλουτίσει καταναλώνοντας μικρές σταγόνες από την κάνουλα του πολέμου των αντιπροσώπων, το ουκρανικό έθνος σπαράσσεται από τον πόλεμο και ο λαός του παραμένει φτωχός.

Αν και θα ήταν σίγουρα μια οπισθοδρόμηση για τον συνασπισμό του ΝΑΤΟ εάν το Κίεβο χανόταν στη σφαίρα επιρροής της Ρωσίας, οι ενέργειές τους δείχνουν ότι δεν αξίζει να πολεμήσουμε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό αφορά τον Ζελένσκι, γιατί το παιχνίδι θα ήταν για εκείνον και τους συμμάχους του στην κυβέρνηση. Επομένως, η φάρσα για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο είναι η στρατηγική για το Κίεβο. Ευτυχώς, τουλάχιστον προς το παρόν, καμία μεγάλη δύναμη δεν θέλει να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο