Πόσο χρόνο τους παίρνει πριν μιλήσουν για αφαίρεση μελών του σώματος;

5 λεπτά...
*του Mathew Aldred*

Διαβάζω εδώ και αρκετό καιρό το θέμα του διεμφυλισμού και επειδή θεωρείται “ιατρικό”, τα επιχειρήματα πάντα κόβονται με το κλισέ που τελειώνει τη σκέψη “καλά, πρέπει να το αφήσουμε στους γιατρούς - απλά εμπιστεύσου τους”. Φυσικά, αυτό είναι κάπως λεπτό τώρα, αφού οι περισσότεροι γιατροί έχουν τόσο προφανώς απογοητεύσει τους ανθρώπους τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Οι άνθρωποι επιτέλους ξυπνούν σχετικά με το πώς λειτουργούν πραγματικά τα πράγματα.

Ακόμη και η χρηματοδοτούμενη από το κράτος προπαγανδιστική μηχανή, το CBC, ξυπνά μπροστά σε μερικές από τις χειρότερες υπερβολές της woke ιδεολογίας. Ή, μήπως βλέπουν τη γραφή στον τοίχο και “θέλουν να είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας”, όπως τους αρέσει τόσο πολύ να λένε;

Αυτό το βίντεο κλιπ δείχνει ένα 14χρονο κορίτσι που μπαίνει σε μια κλινική στο Κεμπέκ του Καναδά. Είναι ηθοποιός και υποδύεται το ρόλο της. Αυτό είναι το πρώτο της ραντεβού με την γιατρό. Λέει ότι είναι τρανς και της χορηγείται συνταγή τεστοστερόνης σε λιγότερο από 9 λεπτά. Η γιατρός αρχίζει να προτείνει χειρουργεία και τη ρωτά αν θέλει να διατηρήσει τη γονιμότητά της μετά από 5 λεπτά συνομιλίας…


Αφηγήτρια: “Είναι η πρώτη φορά που η γιατρός βλέπει τον ασθενή. Γρήγορα πηγαίνει στην ουσία του θέματος”.

Γιατρός: “Μπορείς να μου πεις… από πότε ήξερες ότι δεν είσαι στο σωστό σώμα; Ήταν στην παιδική ηλικία; Ήταν περισσότερο στην εφηβεία;

Αφηγήτρια: “Η Sasha απαντά ότι δεν της αρέσει το σώμα της και κάνει εμετό από την ηλικία των 12 ετών”.

Sasha: “Κάποια στιγμή, η μητέρα μου με άρπαξε και με πήγε λοιπόν σε ψυχολόγο. Τότε μου είπαν ότι είχα μια διατροφική διαταραχή. Είπα στον εαυτό μου ότι δεν θα μπορούσε να είναι διατροφική διαταραχή. Δεν έβγαζε νόημα στο μυαλό μου. Αλλά στα 13 μου, έπεσα πάνω σε ένα βίντεο με ένα τρανς άτομο που μιλούσε για διατροφικές διαταραχές, αλλά στην πραγματικότητα ήταν επειδή ήταν σε λάθος σώμα. Εκείνη τη στιγμή, αναγνώρισα πραγματικά τον εαυτό μου σε αυτό το άτομο”.

Αφηγήτρια: “Η γιατρός στη συνέχεια τη ρωτά αν έχει την υποστήριξη των γονιών της”.

Γιατρός: “Η οικογένειά σου, κατάλαβαν λίγο τι συμβαίνει;

Sasha: “Ναι, κατάλαβαν λίγο”.

Γιατρός: “Ξέρουν ότι είσαι εδώ σήμερα;

Sasha: "Ναι"

Αφηγήτρια: “Πέντε λεπτά στη συνεδρία και εξετάζει το ζήτημα των χειρουργικών επεμβάσεων”.

Γιατρός: “Σκέφτεσαι να κάνεις χειρουργικές επεμβάσεις στο μέλλον;

Sasha: “Χειρουργεία; Ναί".

Γιατρός: “Μαστεκτομή;

Sasha: “Ναι”.

Γιατρός: “Υπάρχουν κι άλλα χειρουργεία. Έχουμε μια μήτρα στο κάτω μέρος, με ωοθήκες. Οπότε βασικά, είναι δυνατή η αφαίρεση. Είναι κάτι που μπορεί να προκαλέσει δυσφορία”.

Αφηγήτρια: “Η τεστοστερόνη μπορεί να κάνει μια γυναίκα υπογόνιμη. Η γονιμότητα είναι το θέμα μιας ερώτησης”.

Γιατρός: “Είναι η γονιμότητα… καταλαβαίνω ότι είναι ίσως πολύ μακριά για εσένα στα 14, αλλά είναι η γονιμότητα κάτι που θέλεις να διατηρήσεις πριν ξεκινήσεις;

Sasha: “Όχι, πάντα ήξερα ότι δεν ήθελα παιδιά”.

Αφηγήτρια: “Και τελικά, λιγότερο από 9 λεπτά στη συνεδρία:

Γιατρός: “Βασικά, η λογική αυτή τη στιγμή… θα συνταγογραφήσω ορμόνες σήμερα, γιατί η λογική είναι ότι, βασικά δεν υπάρχει τίποτα στο προφίλ σου που θα με εμπόδιζε να σου δώσω ορμόνες. Θα ξεκινήσω με μία δόση. Δεν είναι μια μίνι δόση. Είναι σαν μια ενδιάμεση δόση μεταξύ ενηλίκων και μη δυαδικών, ας πούμε”.

Sasha: “Εντάξει”.

Γιατρός: “Κανένα πρόβλημα. Τα καλύτερα έρχονται".

Αφηγήτρια: Η συνεδρία διήρκεσε λιγότερο από 17 λεπτά. Οι παρενέργειες της τεστοστερόνης δεν χρειάζεται να αντιμετωπιστούν, κάτι που μπορεί να προκαλεί έκπληξη. Όταν την ρωτήσαμε για αυτό το γεγονός, η γιατρός μας είπε: “Μια ιατρική συμβουλή δεν μπορεί να αξιολογηθεί ως προς τη διάρκεια, αλλά μάλλον ως προς την ποιότητα της ανταλλαγής πληροφοριών”.


Το παραπάνω απόσπασμα βίντεο είναι από αυτό το ντοκιμαντέρ, που δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες:


Share