Playback speed
×
Share post
Share post at current time
0:00
/
0:00
Transcript
1

Η Αυστριακή γιατρός Dr. Cornelia Tschanett μετά από 3.000-4.000 εμβολιασμούς

"Το 10% έχει πλέον προβλήματα"...
1

Η 180 μοιρών στροφή της Αυστριακής γιατρού Cornelia Tschanett σχετικά με τους εμβολιασμούς:

“Έχουμε πραγματοποιήσει περίπου 3.000 με 4.000 εμβολιασμούς στο ιατρείο μου. Έχουμε σίγουρα 300-400 άτομα, που έχουν έρθει σε εμάς με την αίσθηση ότι έχουν παράπονα μετά από τον εμβολιασμό.”


Μετάφραση βίντεο

“Έχουμε πραγματοποιήσει περίπου 3.000 με 4.000 εμβολιασμούς στο ιατρείο μου. Και όσο λίγες παρενέργειες είδαμε στην αρχή, τόσο έγιναν αυτές σιγά σιγά όλο και περισσότερες κατά τη διάρκεια του έτους. Μπορεί να μην παρατηρήσει κάποιος τόσο πολύ τις πρώτες περιπτώσεις ή να τις απορρίψει ως μεμονωμένη περίπτωση. Ενδεχομένως και ως ψυχολογική υπερβολική αντίδραση.

Προς το τέλος του έτους αυτό αυξήθηκε. Τότε όλο και περισσότεροι έρχονταν με υποτιθέμενα παράπονα μετά τον εμβολιασμό. Και μετά αμφισβητεί κανείς λίγο τη δική του αντίληψη. Και ήταν επίσης δύσκολο να το συζητήσουμε. Θα το είχαμε στη συνέχεια το φθινόπωρο του 2021. Υπάρχουν και ομάδες που ιδρύθηκαν από γιατρούς που επίσης εμβολιάζουν. Και τότε συνειδητοποιείς ότι αντιλαμβάνονται το ίδιο πράγμα στην πελατεία τους.

Οι άνθρωποι αναφέρουν τα ίδια παράπονα όπως καρδιακές αρρυθμίες, τρελή κόπωση, επίμονο μυϊκό πόνο, φλεγμονή των νεύρων. Αυτό στη συνέχεια έγινε σιγά σιγά αναπαραγώγιμο. Και μετά φυσικά προσπαθεί κανείς να αναζητήσει και επιστημονικό διάλογο. Και αυτό που ήταν σοκαριστικό για μένα ήταν πως αυτό δεν ήταν δυνατό. Απορρίφθηκε. Ήταν στην πραγματικότητα μια απολύτως δογματική και βέβαιη και στιβαρή δήλωση, ότι αυτό δεν είναι από τον εμβολιασμό. Και όσο περισσότεροι ασθενείς έρχονταν, τόσο μεγαλύτερη γινόταν η εσωτερική σύγκρουση για μένα και για πολλούς γιατρούς, που πραγματικά θέλουν το καλύτερο για τους ασθενείς τους.

Εντυπωσιακά, το πρώτο κρούσμα, ήταν ένα αγόρι 16 ετών, που έφτασε κοντά μας 48 ώρες μετά τη δεύτερη δόση με ναυτία και πίεση στο στήθος. Πήρα ένα ΗΚΓ και το ΗΚΓ άλλαξε εντυπωσιακά. Άρα δεν ήταν φυσιολογικό για ένα παιδί 16 ετών. Μετά τον στείλαμε στο νοσοκομείο. Εκεί διαγνώστηκε μια μαζική μυοκαρδίτιδα, πρήξιμο της καρδιάς. Δόξα τω Θεώ έγινε και πάλι καλά, αλλά αυτή ήταν η στιγμή που σταμάτησα πραγματικά.

Γιατί έρχονται άνθρωποι την ίδια στιγμή, μητέρες με τα παιδιά τους, νέοι και έχουν πει κυριολεκτικά πολύ συχνά την πρόταση “δεν ξέρω τι είναι σωστό, βάζω τη ζωή μου στα χέρια σας”. Και αυτή η δύναμη της εμπιστοσύνης προκαλεί μια τεράστια ευθύνη για μένα προσωπικά, για να είμαι ειλικρινής. Δεν έχει σημασία αν έχετε δει αυτή την περίπτωση μία ή δέκα φορές. Ο κίνδυνος υπάρχει, η σύνδεση είναι εκεί. Μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο, πρέπει στην πραγματικότητα να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους για το τι βλέπουμε και τις εμπειρίες που έχουμε.

Ένα άτομο έχει αυτό το δικαίωμα, εάν αποφασίσει να υποβληθεί σε σωματική παρέμβαση, ακόμη και αν είναι πολύ μικρή. Και αυτό ήταν μια εσωτερική σύγκρουση για μένα, γιατί η κοινωνική πίεση να εμβολιάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και να εμβολιάσουμε όλες τις ηλικιακές ομάδες ήταν πολύ μεγάλη. Και από την άλλη, έχει αυξηθεί η προσωπική μου εμπειρία ως γιατρός, ότι αυτό δεν γίνεται χωρίς παρενέργειες. Εκείνη ήταν η στιγμή που σκέφτηκα, δεν μπορώ εδώ να συνεχίσω να εμβολιάζω, πρέπει να μείνω στην αλήθεια, πρέπει να ανταποκριθώ σε αυτήν την εμπιστοσύνη.

Έχουμε σίγουρα 300-400 άτομα, που έχουν έρθει σε εμάς με την αίσθηση ότι έχουν παράπονα μετά από τον εμβολιασμό. Έχω περίπου 60-80 ΗΚΓ, αυτά σε νεαρά, υγιή άτομα που είχαν δείξει σαφείς αλλαγές ή διαταραχές του ρυθμού. Και έχω δηλώσει περίπου άλλα τόσα.”


Share

1 Comment
Critical Thinking
Critical Thinking - The Podcast
Ενδιαφέροντα νέα και άρθρα για ανθρώπους με κριτική σκέψη, ικανούς να ξεχωρίσουν την αλήθεια από την προπαγάνδα...
Listen on
Substack App
RSS Feed
Appears in episode
0minus Prime
Recent Episodes