Playback speed
×
Share post
Share post at current time
0:00
/
0:00
Transcript

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και Επικοινωνιών της Ιαπωνίας ζήτησε συγγνώμη κατά τη σημερινή μαζική διαμαρτυρία κατά του ΠΟΥ

"Ζητώ συγγνώμη από όλους σας. Τόσοι πολλοί έχουν πεθάνει και δεν θα έπρεπε"...
*του aussie17*

Σήμερα ξεκίνησε η μεγαλύτερη διαμαρτυρία κατά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), με την εναρκτήρια ομιλία του Kazuhiro Haraguchi, πρώην υπουργού Εσωτερικών και Επικοινωνιών στην Ιαπωνία και νυν μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων. Η μαζική συγκέντρωση είχε στόχο να επισημάνει πολλά κρίσιμα ζητήματα, καθώς ο Χαραγκούτσι απηύθυνε μια ισχυρή και εγκάρδια ομιλία που είχε απήχηση σε πολλούς.

Ο Χαραγκούτσι ξεκίνησε αντιμετωπίζοντας τη θλίψη και την απώλεια που αισθάνθηκαν αμέτρητα άτομα και οικογένειες λόγω της πανδημίας. Με βαθύ αίσθημα ειλικρίνειας, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και ανέλαβε την ευθύνη για τις αποτυχίες των κυβερνώντων.

"Ζητώ συγγνώμη από όλους σας. Τόσοι πολλοί έχουν πεθάνει, και δεν θα έπρεπε", είπε.

Τα λόγια του αντανακλούσαν μια βαθιά ενσυναίσθηση και λύπη για τις τραγωδίες που μπορούσαν να αποφευχθούν, δίνοντας έναν ζοφερό, αλλά αποφασιστικό τόνο στο γεγονός.

Ένα από τα βασικά σημεία στην ομιλία του Χαραγκούτσι ήταν η κριτική του για την απαγόρευση της ιβερμεκτίνης, του φαρμάκου που αναπτύχθηκε από τον Δρ. Σατόσι Ομούρα, το οποίο πίστευε ότι θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση της πανδημίας. Ο Χαραγκούτσι αμφισβήτησε τα κίνητρα πίσω από την απαγόρευση, υπονοώντας ότι τα οικονομικά συμφέροντα είχαν προτεραιότητα έναντι της δημόσιας υγείας.

"Γιατί; Επειδή είναι φθηνή. Δεν την θέλουν, γιατί θα παρεμποδίσει τις πωλήσεις των εμβολίων", υποστήριξε.

Αυτή η δήλωση απέσπασε το δυνατό χειροκρότημα των παραβρισκομένων, πολλοί από τους οποίους θεώρησαν ότι τα εταιρικά κέρδη είχαν προτεραιότητα έναντι των ανθρώπινων ζωών.

Στη συνέχεια, ο Χαραγκούτσι μοιράστηκε μια βαθιά προσωπική ιστορία για τους δικούς του αγώνες για την υγεία του. Αφού έλαβε τα “εμβόλια”, ανέπτυξε μια σοβαρή ασθένεια, συγκεκριμένα μια ταχέως εξελισσόμενη μορφή καρκίνου.

"Τέτοιο καιρό πέρυσι, δεν είχα ούτε φρύδια, ούτε μαλλιά. Δύο από τα τρία υποτιθέμενα εμβόλια που έλαβα ήταν από θανατηφόρες παρτίδες", αποκάλυψε.

Αυτή η ειλικρινής περιγραφή της μάχης του με τον καρκίνο, η οποία περιελάμβανε σημαντικές σωματικές αλλαγές όπως η τριχόπτωση, χτύπησε τις χορδές της καρδιάς του κοινού. Διηγήθηκε ένα περιστατικό, όπου η εμφάνισή του έγινε σημείο απόσπασης της προσοχής στη Βουλή των Αντιπροσώπων, με έναν αντίπαλό του να εστιάζει περισσότερο στην περούκα του, παρά στα θέματα που συζητούνταν.

Επιπρόσθετα, ο Χαραγκούτσι αποκάλυψε ότι δεν ήταν το μόνο μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ιαπωνίας που υπέστη δυσμενείς επιπτώσεις από τα “εμβόλια”. Ανέφερε ότι τρεις από τους συναδέλφους του είχαν πληγεί σοβαρά, με κάποιους μάλιστα να νοσηλεύονται.

"Γίνονται κομμάτια, κάποιοι νοσηλεύονται. Αλλά δεν μιλούν", εξήγησε.

Αυτή η αποκάλυψη υπογράμμισε ένα ευρύτερο ζήτημα: την απροθυμία ή την αδυναμία των δημοσίων προσώπων να συζητήσουν ανοιχτά τις προσωπικές τους προκλήσεις για την υγεία.

Ο Χαραγκούτσι ήταν ιδιαίτερα παθιασμένος με τις προσπάθειες φίμωσης όσων αμφισβητούν τις τρέχουσες πολιτικές και τις κυβερνητικές ενέργειες. Διηγήθηκε ένα πρόσφατο περιστατικό, όπου του απαγόρευσαν να μιλήσει στο Channel 3 μετά από συνέντευξη με τον πρόεδρό του.

Τις προάλλες μίλησα με τον πρόεδρο του Channel 3 και με απέκλεισαν. Προσπαθούν να φιμώσουν τη φωνή μας”, δήλωσε.

Αυτή η προσπάθεια λογοκρισίας των φωνών που διαφωνούν ανέδειξε μια κριτική ανησυχία για την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης. Ο Χαραγκούτσι προέτρεψε το κοινό να παραμείνει σταθερό και αποφασιστικό, λέγοντας:

"Προσπαθούν να εμποδίσουν την ελευθερία μας, την αντίστασή μας, τη δύναμή μας. Αλλά δεν θα χάσουμε ποτέ".

Στο τέλος της ομιλίας του, ο Χαραγκούτσι απηύθυνε ένα κάλεσμα συγκέντρωσης για δράση. Προέτρεψε τον λαό να σταθεί ενωμένος στην αμφισβήτηση της κυβέρνησης και των αμφιλεγόμενων αποφάσεών της.

“Ας ανατρέψουμε αυτήν την κυβέρνηση”,

διακήρυξε, τονίζοντας την ανάγκη για αλλαγή και υπευθυνότητα. Κάλεσε τους νομοθέτες να συνεχίσουν να αγωνίζονται για τις ζωές και τις ελευθερίες των ανθρώπων.

Ας το κάνουμε πραγματικότητα”, κατέληξε.

Η διαμαρτυρία που συνέβη σήμερα (31 Μαΐου 2024), η οποία είχε στόχο να προσελκύσει δεκάδες χιλιάδες συμμετέχοντες, σηματοδότησε μια σημαντική στιγμή στον παγκόσμιο διάλογο σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας και τις πολιτικές υγείας. Η ομιλία του Χαραγκούτσι, γεμάτη προσωπικά ανέκδοτα και έντονες επικρίσεις, απήχησε βαθιά στους παρευρισκόμενους.


Share

0 Comments
Critical Thinking
Critical Thinking - The Podcast
Επιστήμη - Ειδήσεις & Νέα - Σάτιρα
Listen on
Substack App
RSS Feed
Appears in episode
0minus Prime
Recent Episodes