Playback speed
×
Share post
Share post at current time
0:00
/
0:00
Transcript

ΔΕΙΤΕ ΤΟ: Η Ευρωπαία Πρόεδρος θέλει δυστοπική "απομυθοποίηση εκ των προτέρων"

Ο εμβολιασμός του σώματός σας δεν ήταν αρκετός, τώρα θέλουν και το μυαλό σας...
*του Naked Emperor*

Αυτό το βίντεο δείχνει το δυστοπικό σχέδιο της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να “απομυθοποιεί εκ των προτέρων” (pre-bunk) τους πολίτες.

Η απλή απομυθοποίηση (debunking) δεν λειτουργεί πλέον για την Ursula, γιατί όταν κάποιος βλέπει την αλήθεια και στη συνέχεια του λένε ότι είναι ψέμα… Ας πούμε πως αυτό δεν λειτουργεί πραγματικά…

Για παράδειγμα, η Von der Leyen θα ήθελε η ιστορία της συμφωνίας για τα “εμβόλια” με την Pfizer που είχε διαπραγματευτεί προσωπικά με τον CEO Albert Bourla, να απομυθοποιηθεί και να εξαφανιστεί. Αυτή (μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή) αρνήθηκε να παραδώσει τα μηνύματα κειμένου “όχι μόνο σε δημοσιογράφους, αλλά ακόμη και στον Διαμεσολαβητή και στο Ελεγκτικό Συνέδριο της ΕΕ”.

Στον ιδανικό κόσμο της Προέδρου, θα δινόταν σε έναν “ελεγκτή δεδομένων” η επίσημη θέση και αυτός θα ανέφερε ότι όλες οι συναλλαγές της Von der Leyen με τον Bourla ήταν “υπεράνω πάσης υποψίας” και ότι τα μηνύματα κειμένου που λείπουν είναι απλώς μια “θεωρία συνωμοσίας”…

Αλλά έχουμε ήδη ξεπεράσει αυτό το σημείο και πάρα πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν τα γεγονότα για να μπορούν αυτά να απομυθοποιηθούν.

Έτσι, η Ούρσουλα δεν θέλει να κάνετε ποτέ αυτές τις σκέψεις. Τις θέλει να έχουν απομυθοποιηθεί εκ των προτέρων, πριν καν μπουν στον εγκέφαλό σας…

Η "εκ των προτέρων απομυθοποίηση", εάν πρόκειται να είναι αποτελεσματική, βασικά περιλαμβάνει τον ορισμό μιας επίσημης "αλήθειας" που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση, προκειμένου να οριστούν οι αντίθετες απόψεις ως "παραπληροφόρηση".

Είναι θεμελιωδώς διαφορετική από την απλή απομυθοποίηση, επειδή η απομυθοποίηση περιλαμβάνει την αποκάλυψη του ψεύδους μιας πληροφορίας που υπάρχει εκεί έξω, με αποδείξεις και αυστηρότητα. Ωστόσο, για την εκ των προτέρων απομυθοποίηση εξ ορισμού δεν υπάρχει τίποτα για να απομυθοποιηθεί, επειδή είναι μια διαδικασία που συμβαίνει πριν.

Πράγμα που σημαίνει ότι είναι μια θεμελιωδώς διαφορετική προσέγγιση για την αντιμετώπιση της κατανόησής μας για τον κόσμο στον οποίο ζούμε: αντί να την κατασκευάζουμε με βάση υπάρχοντα γεγονότα τα οποία προσπαθούμε να αναλύσουμε και από αυτά να αντλήσουμε νόημα, θέλει η κατανόησή μας για τον κόσμο να βασίζεται σε έναν επίσημο αφήγημα. Και όταν τελικά προκύψουν γεγονότα, να τα αναλύσουμε μέσα από το πλαίσιο αυτού του αφηγήματος. Ουσιαστικά μας φέρνει πίσω σε έναν κόσμο πριν από τον Διαφωτισμό, όπου η θρησκεία και οι μύθοι καθόριζαν την κατανόησή μας για τον κόσμο αντί να τον προσεγγίζουμε με ορθολογισμό. Θα ήταν ο θρίαμβος του δόγματος εναντίον της αναζήτησης της αλήθειας από τα γεγονότα.

Αρνό Μπερτράν

Η Ursula λέει ότι η εκ των προτέρων απομυθοποίηση είναι πολύ πιο επιτυχημένη από την απλή, εκ των υστέρων απομυθοποίηση, γιατί ο εγκέφαλός σας δεν θα επεξεργάζεται ποτέ πραγματικά τις πληροφορίες για να καθορίσει εάν νομίζετε ότι είναι αλήθεια ή όχι. Ο εγκέφαλός σας απλώς θα σπρώχνει τα γεγονότα στη μία πλευρά, εάν δεν ταιριάζει με το προ-απομυθοποιημένο αφήγημα, πριν καν ο συνειδητός εαυτός σας συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί.

Και όπως είναι η τάση σε όλα αυτή τη στιγμή, η Von der Leyen συγκρίνει τις πληροφορίες που δεν της αρέσουν με έναν ιό.

Αντί να θεραπεύουμε μία μόλυνση, αφού έχει επικρατήσει - δηλαδή απομυθοποίηση - είναι πολύ καλύτερο να εμβολιάσουμε, ώστε να προετοιμαστεί το σώμα. Η εκ των προτέρων απομυθοποίηση είναι η ίδια προσέγγιση”.

Πρώτα ήθελαν να εμβολιάσουν το σώμα σας, τώρα θέλουν να εμβολιάσουν και το μυαλό σας.

0minus_Prime: Η ψήφος μας στις επερχόμενες Ευρωεκλογές είναι πια ζωτικής σημασίας. Ας φροντίσουμε να ψηφίσουμε κατάλληλα, έτσι ώστε η Ούρσουλα να μην καταφέρει αυτό που σχεδιάζει…

Share

0 Comments
Critical Thinking
Critical Thinking - The Podcast
Ενδιαφέροντα νέα και άρθρα για ανθρώπους με κριτική σκέψη, ικανούς να ξεχωρίσουν την αλήθεια από την προπαγάνδα...
Listen on
Substack App
RSS Feed
Appears in episode
0minus Prime
Recent Episodes