Playback speed
×
Share post
Share post at current time
0:00
/
0:00
Transcript

Η Ένωση Καταναλωτών της Μαλαισίας (PPIM) απαιτεί την άμεση απόσυρση των εμβολίων mRNA, μετά από ανησυχητικές ανησυχίες για την ασφάλεια

"Αυτό το προϊόν δεν είναι απλώς ένα κακό προϊόν, αλλά πράγματι πρέπει να ανακληθεί ή να αποσυρθεί, για αξιολόγηση ή ανατροφοδότηση ή για πλήρη έλεγχο"
*του aussie17*

Σε μια συνέντευξη Τύπου που ξεκίνησε από τη Μουσουλμανική Ένωση Καταναλωτών (PPIM) στη Μαλαισία στις 28 Δεκεμβρίου 2023, εκφράστηκε μια συλλογική φωνή ανησυχίας σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των τρεχόντων εμβολίων που χορηγούνται κατά της COVID-19. Η έκκληση για άμεση ανάκληση αυτών των εμβολίων έρχεται εν μέσω αυξανόμενων αναφορών για ανεπιθύμητες ενέργειες από καταναλωτές και επαγγελματίες υγείας.

Ο Δρ. Kenny Yong, ένας επιζών από την COVID-19 και γιατρός που ασχολείται με τις πωλήσεις και τη διανομή εμβολίων, δήλωσε εμφατικά:

“Αυτό το προϊόν δεν είναι απλώς ένα κακό προϊόν, αλλά πρέπει πράγματι να ανακληθεί ή να αποσυρθεί, για αξιολόγηση ή ανατροφοδότηση ή συνολική αναθεώρηση ή απόσυρση".

Ο Δρ. Γιονγκ εξέφρασε τις ανησυχίες του βασιζόμενος σε προσωπικές εμπειρίες με τους ασθενείς του.

“Πράγματι, οι ασθενείς με καλούν λέγοντας: “Γιατρέ, μου έκανες 3 δόσεις και τώρα έχω κολλήσει την COVID για 4η φορά”. Αυτή η ανατροφοδότηση δεν είναι μόνο από οποιονδήποτε γιατρό που μιλάει περιστασιακά ή από κάποιον σφόδρα κατά του εμβολίου. Αυτό το προϊόν, μετά από τέσσερα χρόνια σχολίων και κριτικών, έχει πραγματικά ένα κακό ιστορικό, υπάρχουν διάφορες παρενέργειες και προβλήματα”.

Ένας άλλος ομιλητής, ο τοξικολόγος καθ. Δρ. Mustapha Ali, που διακρίθηκε για τη συμμετοχή του σε διεθνείς δοκιμές φαρμάκων και συμβουλευτικούς ρόλους με τον ΠΟΥ, τόνισε τη σοβαρότητα της κατάστασης:

"Οι άνθρωποι μας πεθαίνουν. παντού βλέπουμε ανθρώπους να πεθαίνουν, οι περισσότεροι υποφέρουν, δεν μπορούν να δουλέψουν”.

Ο ομιλητής έθεσε ερωτήματα για τη θέση των πολιτικών προσώπων σχετικά με τα εμβόλια.

"Αφού γνωρίζουμε ότι αυτά τα εμβόλια επιφέρουν σημαντική ζημιά, αφού το ξέρουμε αυτό, οι πολιτικοί δεν το βλέπουν, έτσι; Και τώρα ο κόσμος έχει μάθει ότι αυτό το εμβόλιο δεν είναι ασφαλές, τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή, πρέπει να σταματήσουν αμέσως και χρησιμοποιούνται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη μελετώνται”.

Στη συνέντευξη Τύπου ακούστηκε επίσης μια ζοφερή ανασκόπηση των ανησυχιών που εξέφρασε ένας θρησκευτικός μουσουλμάνος ηγέτης, ο Ustaz Noor Azman "…σήμερα έχουμε πολλά παράπονα από ανθρώπους που νιώθουν πολύ άρρωστοι. Μερικοί από αυτούς είναι πλέον OKU (Άτομα με Αναπηρία). Κάποιοι από αυτούς δεν μπορούν να δουλέψουν καθόλου. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα έχουν πεθάνει", υπογραμμίζοντας τις κλιμακούμενες ανησυχίες μετά τον εμβολιασμό.

Ο καθηγητής Δρ. Aziz Al-Safi, πρώην λέκτορας πανεπιστημίου που λειτουργεί το δικό του ιατρείο, έδωσε μια λεπτομερή περιγραφή των ζητημάτων που αποδίδονται στην πρωτεΐνη ακίδας που παράγεται ή βρίσκεται στα εμβόλια.

Η πρωτεΐνη ακίδας είναι επικίνδυνη, γιατί μπορεί να περάσει μέσα από τον φραγμό του αίματος και να πάει σε όλα τα μέρη του σώματος, προκαλώντας μπλοκαρίσματα στον εγκέφαλο προκαλώντας εγκεφαλικά επεισόδια, πηγαίνοντας στην καρδιά προκαλώντας καρδιακές προσβολές και επίσης στα νεφρά, στους πνεύμονες, έτσι όλα αυτά τα όργανα επηρεάζονται”,

εξήγησε ο καθηγητής Δρ. Αζίζ. Περιέγραψε περαιτέρω εναλλακτικές λύσεις για την ενίσχυση της ανοσίας, με φυσικές ουσίες όπως η βιταμίνη C, το μέλι και το έλαιο μαύρου κύμινου, υποδεικνύοντας ότι αυτές μπορούν ενδεχομένως να χρησιμεύσουν ως ασφαλέστερα προληπτικά μέτρα κατά της COVID-19.

Συμπερασματικά, η συνέντευξη Τύπου της PPIM ήταν ένα σημαντικό γεγονός, το οποίο έριξε φως στην επείγουσα ανάγκη για αναθεώρηση των εμβολίων κατά της COVID-19 που χρησιμοποιούνται στη Μαλαισία. Οι μαρτυρίες που κατατέθηκαν και οι απόψεις των ειδικών υποδεικνύουν την επιτακτική ανάγκη οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής να επανεξετάσουν τις τρέχουσες στρατηγικές εμβολίων και να αναζητήσουν ασφαλέστερες, πιο διαφανείς εναλλακτικές λύσεις προς το συμφέρον της δημόσιας υγείας.


Share

0 Comments
Critical Thinking
Critical Thinking - The Podcast
Ενδιαφέροντα νέα και άρθρα για ανθρώπους με κριτική σκέψη, ικανούς να ξεχωρίσουν την αλήθεια από την προπαγάνδα...
Listen on
Substack App
RSS Feed
Appears in episode
0minus Prime
Recent Episodes