Playback speed
×
Share post
Share post at current time
0:00
/
0:00
Transcript

Μαζικές συγκεντρώσεις ξέσπασαν στην Ιαπωνία ενάντια στη Πανδημική Συνθήκη του ΠΟΥ

"Ας σταματήσουμε την τρίτη ατομική βόμβα με τα χέρια μας, τα χέρια του ιαπωνικού λαού!"
*του aussie17*

Η 13η Απριλίου 2024 θα μείνει χαραγμένη στα χρονικά της σύγχρονης Ιαπωνικής ιστορίας, καθώς δεκάδες χιλιάδες πολίτες σε όλο το έθνος συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά από “πανδημικές” συγκεντρώσεις. Οι διαμαρτυρίες επικεντρώθηκαν στη ευρεία αντίθεση στη Πανδημική Συνθήκη του ΠΟΥ, με τις κλιμακούμενες ανησυχίες για “μολυσματικές ασθένειες” και “δημόσια υγεία” να γίνονται ισχυρά εργαλεία για μια άνευ προηγουμένου ώθηση προς αυτό που από πολλούς εκλαμβάνεται ως κοινωνία ολοκληρωτικής επιτήρησης.

Από τους πολυσύχναστους δρόμους του Ikebukuro μέχρι τις συγκεντρώσεις στο Higashi-Ikebukuro Central Park, η τεράστια κλίμακα της συμμετοχής λέει πολλά. Οι διοργανωτές στόχευαν σε μια μνημειώδη προσέλευση 100.000 διαδηλωτών, για να ζητήσουν απαντήσεις σε κρίσιμα ζητήματα, όπως η κατακόρυφη αύξηση των υπερβαλλόντων θανάτων και η έλλειψη διαφάνειας σχετικά με τις δυσμενείς επιπτώσεις μετά τους εμβολιασμούς.

Η διαμαρτυρία όχι μόνο αντιτάχθηκε στους πιθανούς υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, αλλά και στην αντιληπτή υπέρβαση των υγειονομικών αρχών και των δεσμών τους με τς παγκόσμιες φαρμακευτικές εταιρείες, απηχώντας ένα οδυνηρό αίσθημα στερήσεως των δικαιωμάτων του πληθυσμού. Οι διαδηλωτές επέκριναν την έλλειψη εξηγήσεων για την απότομη αύξηση των υπερβαλλόντων θανάτων και ζήτησαν λογοδοσία και σαφήνεια σχετικά με τις βλάβες και απώλειες που σχετίζονται με τα εμβόλια.

Επιφανείς ομιλητές, συμπεριλαμβανομένου του καθηγητή Masayasu Inoue και του ερευνητή σύγχρονης ιστορίας Chikatsu Hayashi, παρείχαν συναρπαστικές ομιλίες πριν από την διαμαρτυρία, που αποκάλυψαν την ανησυχητική δυναμική μεταξύ των παγκόσμιων υγειονομικών αρχών και της ατζέντας των φαρμακευτικών. Ο καθηγητής Inoue τόνισε την ανησυχητική τάση η υγεία μας να εργαλειοποιείται ως όπλο, σε αυτό που ονόμασε ως “ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος που διεξήχθη με πληροφορίες”. Προέτρεψε το κοινό να αντισταθεί στην εισαγωγή γενετικών εμβολίων στο σώμα του, υπονοώντας ότι ένα σημαντικό μέρος της χρηματοδότησης του ΠΟΥ προέρχεται από φαρμακευτικούς γίγαντες και ιδιωτικά συμφέροντα, όπως το Ίδρυμα του Bill Gates. Παραθέτω εδώ το “Μήνυμα της Ιαπωνίας προς τον κόσμο” που έστειλε ο καθηγητής Inoue πριν από λίγες ημέρες.

Η ομιλία του ερευνητή σύγχρονης ιστορίας, καθηγητή Chikatsu Hayashi, ήταν μια κραυγή αντίστασης στις καταπατητικές σκιές του παγκόσμιου ολοκληρωτισμού, όπου αναφέρθηκε συμβολικά στην προληπτική στάση ως “να σταματήσουμε την τρίτη ατομική βόμβα με τα χέρια μας”. Η οδυνηρή ομιλία του ανέδειξε ένα εθνικό κίνημα στραμμένο όχι μόνο ενάντια στη Πανδημική Συνθήκη του ΠΟΥ, αλλά και στις υποκείμενες δομές που απειλούν την εθνική κυριαρχία της Ιαπωνίας και την ευημερία των πολιτών της.

Η 13η Απριλίου δεν σηματοδότησε απλώς μια διαμαρτυρία ενάντια σε μια συνθήκη, αλλά μια στάση ενάντια σε ένα μέλλον όπου η υγεία γίνεται μοχλός ελέγχου και επιτήρησης. Η μαζική προσέλευση σηματοδοτεί μια κρίσιμη στιγμή για την πολιτική συμμετοχή στην Ιαπωνία. Είναι ένα κάλεσμα του λαού της για αυτονομία, διαφάνεια και επαναξιολόγηση της παγκόσμιας διακυβέρνησης της υγείας που αντηχεί πέρα από τα σύνορά της. Σήμερα, η Ιαπωνία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, αμφισβητώντας, ορθώνοντας ανάστημα και αναζητώντας την αλλαγή, για ένα μέλλον όπου η πολιτική υγείας θα σέβεται την εθνική κυριαρχία και τα ατομικά μας δικαιώματα.


Share

0 Comments
Critical Thinking
Critical Thinking - The Podcast
Ενδιαφέροντα νέα και άρθρα για ανθρώπους με κριτική σκέψη, ικανούς να ξεχωρίσουν την αλήθεια από την προπαγάνδα...
Listen on
Substack App
RSS Feed
Appears in episode
0minus Prime
Recent Episodes